Nær 1000 fargesider i minuttet

Transaksjonsprintmarkedet er i endring. Mens farger tradisjonelt har vært fortrykt på papiret, kommer nå fargeløsninger for fullt. Nye Xerox 490/980 er i følge Xerox den raskeste i sitt slag og bruker tørr toner, xerografisk eksponering og lysherdingsteknologi. Denne prosessen bruker ikke varme eller trykk, og det er ingen fysisk kontakt mellom maskin og papir. Xerox hevder også at den derfor kan trykke på et bredere utvalg substrater enn konkurrentene. Typiske markedsområder er DM med personifiserte budskap, lojalitetskampanjer med medlemskort, nyhetsbrev og aviser med tilpasset innhold for regioner osv. Lysherdingsteknologi bruker høyintensitet xenonlamper i stedet for konvensjonell varme eller trykkruller for å feste bildet til papiret. Lysherding varmer bare toneren, og det er ingen direkte varme eller trykk kontakt med substratet. Denne prosessen beholder mer fuktighet i papiret og fjerner risiko for at papiret krymper, krøller eller for at det blir statisk elektrisitet. Resultatet er topp kvalitet, høy produktivitet og pålitelighet. En annen fordel med lysherding er at man kan trykke på spesialmateriell som ikke tåler for mye trykk, som klistremerker, etiketter, RFID-brikker, selvklebende materialer med mer. En annen nyskaping er bruk av en ny fargetoner, som leverer konsistent og presis bildekvalitet for rulltrykk som krever detaljert grafikk, nøyaktige priskoder, fotografier og annet. Xerox 490/980 trykker med 600 dpi og holder maks hastighet når den trykker fullfarge eller sort/hvitt, uansett antall farger eller vekt på papiret. Hastigheten er 69 meter i sekundet eller 450 trykk i minuttet to opp, ensidig A4 og 900 trykk i minuttet i duplekskonfigurasjon. Systemet blir klart for levering i første halvdel av 2008.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: