Nær 1000 fargesider i minuttet

Transaksjonsprintmarkedet er i endring. Mens farger tradisjonelt har vært fortrykt på papiret, kommer nå fargeløsninger for fullt. Nye Xerox 490/980 er i følge Xerox den raskeste i sitt slag og bruker tørr toner, xerografisk eksponering og lysherdingsteknologi. Denne prosessen bruker ikke varme eller trykk, og det er ingen fysisk kontakt mellom maskin og papir. Xerox hevder også at den derfor kan trykke på et bredere utvalg substrater enn konkurrentene. Typiske markedsområder er DM med personifiserte budskap, lojalitetskampanjer med medlemskort, nyhetsbrev og aviser med tilpasset innhold for regioner osv. Lysherdingsteknologi bruker høyintensitet xenonlamper i stedet for konvensjonell varme eller trykkruller for å feste bildet til papiret. Lysherding varmer bare toneren, og det er ingen direkte varme eller trykk kontakt med substratet. Denne prosessen beholder mer fuktighet i papiret og fjerner risiko for at papiret krymper, krøller eller for at det blir statisk elektrisitet. Resultatet er topp kvalitet, høy produktivitet og pålitelighet. En annen fordel med lysherding er at man kan trykke på spesialmateriell som ikke tåler for mye trykk, som klistremerker, etiketter, RFID-brikker, selvklebende materialer med mer. En annen nyskaping er bruk av en ny fargetoner, som leverer konsistent og presis bildekvalitet for rulltrykk som krever detaljert grafikk, nøyaktige priskoder, fotografier og annet. Xerox 490/980 trykker med 600 dpi og holder maks hastighet når den trykker fullfarge eller sort/hvitt, uansett antall farger eller vekt på papiret. Hastigheten er 69 meter i sekundet eller 450 trykk i minuttet to opp, ensidig A4 og 900 trykk i minuttet i duplekskonfigurasjon. Systemet blir klart for levering i første halvdel av 2008.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: