Meta med seriffer

Det har tatt tre år og tre designere for å utvikle FF Meta Serif: Erik Spiekermann, Christian Schwartz og Kris Sowersby, forteller Tom Young hos Luth-Gruppen i forbindelse med at den populære Meta-fonten nå er kommet i en variant med seriffer. Gjennom hele 90-tallet forsøkte Erik å lage følgesvennen til Meta, etter at kolleger stadig spurte ham om hvilken serif-font som passet best sammen med den. Han ga visstnok hele tiden ulike svar, men jobbet altså samtidig med å lage en serif-versjon av Meta. I begynnelsen av 2005 måtte han bare innrømme at han stod fast – alle skissene liknet Meta med påmonterte seriffer, og så ikke ut som en serif-skrift som kunne stå på egne ben. Erik trengte friske øyne og involverte Christian, som igjen bad Kris om å hjelpe til med jobben. Etter mye eksperimentering fant de tre formelen: bokstavene i Meta Serif er to prosent fetere og to prosent smalere enn i Meta. Endelig har «90-årenes Helvetica» (som FF Meta har blitt kalt) fått sin tilhørende «Times», sier Tom Young.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: