Meta med seriffer

Det har tatt tre år og tre designere for å utvikle FF Meta Serif: Erik Spiekermann, Christian Schwartz og Kris Sowersby, forteller Tom Young hos Luth-Gruppen i forbindelse med at den populære Meta-fonten nå er kommet i en variant med seriffer. Gjennom hele 90-tallet forsøkte Erik å lage følgesvennen til Meta, etter at kolleger stadig spurte ham om hvilken serif-font som passet best sammen med den. Han ga visstnok hele tiden ulike svar, men jobbet altså samtidig med å lage en serif-versjon av Meta. I begynnelsen av 2005 måtte han bare innrømme at han stod fast – alle skissene liknet Meta med påmonterte seriffer, og så ikke ut som en serif-skrift som kunne stå på egne ben. Erik trengte friske øyne og involverte Christian, som igjen bad Kris om å hjelpe til med jobben. Etter mye eksperimentering fant de tre formelen: bokstavene i Meta Serif er to prosent fetere og to prosent smalere enn i Meta. Endelig har «90-årenes Helvetica» (som FF Meta har blitt kalt) fått sin tilhørende «Times», sier Tom Young.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: