To nye skjærebord fra Kongsberg

EskoArtworks melder at Kongsberg skjærebord nå er tilgjengelig i to nye og større modeller. Kongsberg i-XE32 og Kongsberg i-XE54 har et arbeidsområde på henholdsvis 1300 x 1620 mm og 1600 x 3050 mm. Bordene er utviklet for etterbehandling av digitale utskrifter, fleksible materialer som selvheftende vinyl og tekstiler. De kan også skjære mer rigide materialer som kartong og tynn wellpapp. Kongsberg i-XE-serien for automatisert digital etterbehandling er basert på teknologi fra Kongsberg i-XL. Begge maskinene har støtte for Mikkelsen Graphic Enginerings (MGEs) I-Cut Vision System som kontrollerer og korrigerer alle grafiske elementer for hvert ark. Et integrert kamera og programvaren i MGEs I-Cut Vision Pro leser registreringsmerkene som er plassert med ai-cut, en «plug-in» til Illustrator. I-XE-serien er også utstyrt med et nytt verktøysystem med to konfigurerbare verktøyposisjoner med hurtigkoblinger, og kan utstyres med et konverteringssystem og MGEs arkmatingssystem.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: