To nye skjærebord fra Kongsberg

PUBLISERT: 4 desember 2007
OPPDATERT: 4 desember

EskoArtworks melder at Kongsberg skjærebord nå er tilgjengelig i to nye og større modeller. Kongsberg i-XE32 og Kongsberg i-XE54 har et arbeidsområde på henholdsvis 1300 x 1620 mm og 1600 x 3050 mm. Bordene er utviklet for etterbehandling av digitale utskrifter, fleksible materialer som selvheftende vinyl og tekstiler. De kan også skjære mer rigide materialer som kartong og tynn wellpapp. Kongsberg i-XE-serien for automatisert digital etterbehandling er basert på teknologi fra Kongsberg i-XL. Begge maskinene har støtte for Mikkelsen Graphic Enginerings (MGEs) I-Cut Vision System som kontrollerer og korrigerer alle grafiske elementer for hvert ark. Et integrert kamera og programvaren i MGEs I-Cut Vision Pro leser registreringsmerkene som er plassert med ai-cut, en «plug-in» til Illustrator. I-XE-serien er også utstyrt med et nytt verktøysystem med to konfigurerbare verktøyposisjoner med hurtigkoblinger, og kan utstyres med et konverteringssystem og MGEs arkmatingssystem.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324