Pantone utvider fargene

Pantones håndholdte enhet for fargeidentifisering, Color Cue 2, inneholder nå nesten 4000 nye farger. Enheten er beregnet på designere innenfor kunst, mote, arkitektur, grafikk og innredning, og kan veksle mellom flere Pantone-biblioteker for å identifisere farger. Gjennom konvertering av farger til den nærmeste Pantone-fargen kan designere bevege seg fra fargeinspirasjon til realisering av sine ideer i ulike medier. De nye fargene kommer som en følge av at Pantone Goe og Pantone Fashion+Home Smart nå er inkluderte biblioteker. Foruten de to nye bibliotekene inneholder det oppdaterte Color Cue 2-biblioteket Pantone Matching System for bestrøket, ubestrøket og matt papir, samt biblioteket Pantone Paint + Interiors. Color Cue inneholder nå alle de fire bibliotekene med rundt 9000 farger. Enheten som drives av et nivoltsbatteri husker de 30 siste målingene. Programvaren kan oversette Pantone-farger til ulike fargerom for bruk i bildebehandlingsprogrammer. Color Cue 2 inneholder i tillegg ytterligere formler for repro, som CMYK, CMYK EURO, sRGB, Adobe RGB 255, HTML, Lab, PANTONE Hexachrome og XYZ. Color Cue 2 kan også simulere lysforhold for D65 (6500° K, dagslys), D50 (5000° K, dagslys), F2 (4150° K, fluorescerende), A (2856° K) og TL84 (4100° K, fluorescerende).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: