Pantone utvider fargene

PUBLISERT: 5 desember 2007
OPPDATERT: 5 desember

Pantones håndholdte enhet for fargeidentifisering, Color Cue 2, inneholder nå nesten 4000 nye farger. Enheten er beregnet på designere innenfor kunst, mote, arkitektur, grafikk og innredning, og kan veksle mellom flere Pantone-biblioteker for å identifisere farger. Gjennom konvertering av farger til den nærmeste Pantone-fargen kan designere bevege seg fra fargeinspirasjon til realisering av sine ideer i ulike medier. De nye fargene kommer som en følge av at Pantone Goe og Pantone Fashion+Home Smart nå er inkluderte biblioteker. Foruten de to nye bibliotekene inneholder det oppdaterte Color Cue 2-biblioteket Pantone Matching System for bestrøket, ubestrøket og matt papir, samt biblioteket Pantone Paint + Interiors. Color Cue inneholder nå alle de fire bibliotekene med rundt 9000 farger. Enheten som drives av et nivoltsbatteri husker de 30 siste målingene. Programvaren kan oversette Pantone-farger til ulike fargerom for bruk i bildebehandlingsprogrammer. Color Cue 2 inneholder i tillegg ytterligere formler for repro, som CMYK, CMYK EURO, sRGB, Adobe RGB 255, HTML, Lab, PANTONE Hexachrome og XYZ. Color Cue 2 kan også simulere lysforhold for D65 (6500° K, dagslys), D50 (5000° K, dagslys), F2 (4150° K, fluorescerende), A (2856° K) og TL84 (4100° K, fluorescerende).

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag