Pantone utvider fargene

Pantones håndholdte enhet for fargeidentifisering, Color Cue 2, inneholder nå nesten 4000 nye farger. Enheten er beregnet på designere innenfor kunst, mote, arkitektur, grafikk og innredning, og kan veksle mellom flere Pantone-biblioteker for å identifisere farger. Gjennom konvertering av farger til den nærmeste Pantone-fargen kan designere bevege seg fra fargeinspirasjon til realisering av sine ideer i ulike medier. De nye fargene kommer som en følge av at Pantone Goe og Pantone Fashion+Home Smart nå er inkluderte biblioteker. Foruten de to nye bibliotekene inneholder det oppdaterte Color Cue 2-biblioteket Pantone Matching System for bestrøket, ubestrøket og matt papir, samt biblioteket Pantone Paint + Interiors. Color Cue inneholder nå alle de fire bibliotekene med rundt 9000 farger. Enheten som drives av et nivoltsbatteri husker de 30 siste målingene. Programvaren kan oversette Pantone-farger til ulike fargerom for bruk i bildebehandlingsprogrammer. Color Cue 2 inneholder i tillegg ytterligere formler for repro, som CMYK, CMYK EURO, sRGB, Adobe RGB 255, HTML, Lab, PANTONE Hexachrome og XYZ. Color Cue 2 kan også simulere lysforhold for D65 (6500° K, dagslys), D50 (5000° K, dagslys), F2 (4150° K, fluorescerende), A (2856° K) og TL84 (4100° K, fluorescerende).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: