Sensasjonell nyhet fra Océ

PUBLISERT: 10 desember 2007
OPPDATERT: 14 desember

Når Océ nå slipper sine fire nye produksjonsskrivere, ligger en liten sensasjon i startgropen. En skriver som med topp kvalitet skriver ut 2000 fargesider i minuttet, der hver side er variabel. Hastigheten er mer enn dobbelt så høy som det absolutt raskeste vi har sett så langt. Océ Jetstream er den første inkjetmaskinen for transaksjonstrykk som Océ presenterer. Tidligere har Océ bare hatt inkjet i sine storformatskrivere. Den nye maskinen er utviklet i tett samarbeid med Miyakoshi. Dette japanske selskapet er best kjent som produsenter av etikettpresser og er dermed vant med å håndtere papirbaner og sikre nøyaktig register mellom for- og baksider, selv i lange maskiner. Océ vil ikke fortelle hvem som produserer de sentrale inkjethodene, men hevder at hodene vil holde i et tusentalls timer sammenliknet med hodene fra Panasonic, som oppprinnelig satt i maskinen da utviklingsarbeidet startet for et par år siden. All programvare til maskinen, inkludert icc-profiler, skapes av Océ. Dermed kan maskinen kobles sammen med andre maskiner som styres med Océs arbeidsflyt Prisma. Maskinen kan kjøpes i to versjoner. Vil jeg ha den fulle hastigheten har jeg to enheter der den første printer på en side, før papiret snus og trykkes på baksiden. Bredden på papiret er drøyt 52 cm, og dette holder til drøyt A3. Dette kan utnyttes til å kjøre rull-papir med A4-bredde, som trekkes via vendestenger og kommer opp med baksiden på den andre siden av maskinen. Slik trykkes både for- og bakside i en maskin. Hastigheten synker da til halvparten, det vil si 1000 fargesider per minutt, men prisen synker også til cirka 60 prosent av de rundt 25 millioner kroner som er prisen på en komplett maskin.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324