Sensasjonell nyhet fra Océ

Når Océ nå slipper sine fire nye produksjonsskrivere, ligger en liten sensasjon i startgropen. En skriver som med topp kvalitet skriver ut 2000 fargesider i minuttet, der hver side er variabel. Hastigheten er mer enn dobbelt så høy som det absolutt raskeste vi har sett så langt. Océ Jetstream er den første inkjetmaskinen for transaksjonstrykk som Océ presenterer. Tidligere har Océ bare hatt inkjet i sine storformatskrivere. Den nye maskinen er utviklet i tett samarbeid med Miyakoshi. Dette japanske selskapet er best kjent som produsenter av etikettpresser og er dermed vant med å håndtere papirbaner og sikre nøyaktig register mellom for- og baksider, selv i lange maskiner. Océ vil ikke fortelle hvem som produserer de sentrale inkjethodene, men hevder at hodene vil holde i et tusentalls timer sammenliknet med hodene fra Panasonic, som oppprinnelig satt i maskinen da utviklingsarbeidet startet for et par år siden. All programvare til maskinen, inkludert icc-profiler, skapes av Océ. Dermed kan maskinen kobles sammen med andre maskiner som styres med Océs arbeidsflyt Prisma. Maskinen kan kjøpes i to versjoner. Vil jeg ha den fulle hastigheten har jeg to enheter der den første printer på en side, før papiret snus og trykkes på baksiden. Bredden på papiret er drøyt 52 cm, og dette holder til drøyt A3. Dette kan utnyttes til å kjøre rull-papir med A4-bredde, som trekkes via vendestenger og kommer opp med baksiden på den andre siden av maskinen. Slik trykkes både for- og bakside i en maskin. Hastigheten synker da til halvparten, det vil si 1000 fargesider per minutt, men prisen synker også til cirka 60 prosent av de rundt 25 millioner kroner som er prisen på en komplett maskin.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: