Endelig fast skift i helgene!

PUBLISERT: 17 desember 2007
OPPDATERT: 21 mars

I begynnelsen av desember ble det oppnådd enighet mellom Fellesforbundet og NHO Grafisk, slik at bedriftene nå kan innføre fast skift i helgene. Dermed kan bedriftene utvide driftstiden på like vilkår med utenlandske konkurrenter. – Et annet resultat ville vært katastrofalt for bransjen her i landet, sier daglig leder for Norprint Rotasjon i Stavanger, Rolv Johnsen, som blant annet redegjorde for den vanskelige skift-situasjonen i sitt foredrag på årets Landsmøte i NHO Grafisk i august. – Nå har vi omsider fått likere vilkår i forhold til våre konkurrenter i de andre landene. Det gjør det mulig for oss å være en konkurransedyktig leverandør også i tiden fremover, sier Johnsen. Avtalen har enorm betydning for fremtidsutsiktene til mange av NHO Grafisks medlemsbedrifter, og det er særlig rotasjonsbedriftene og de store arktrykkeriene som berøres. Seminar bidro til enighet
Den historiske avtalen ble inngått etter lengre tids forhandlinger. Det ble i forrige uke arrangert et seminar hvor det ble satt fokus på betydningen å avtalefeste muligheten for helgeskift og de alvorlige konsekvensene hvis en slik ordning nå ikke innføres her i landet. Seminaret ble arrangert av partene i fellesskap. 12 bedrifter med representanter fra både ledelse og tillitsvalgte, samt noen representanter fra administrasjonen i NHO Grafisk og Fellesforbundet deltok. 

Seminaret var vellykket og allerede etter første dag på konferansen åpnet representantene fra Fellesforbundet for å diskutere vilkårene for et slikt helgeskift. Partene ble der enige om å starte denne diskusjonen 4. desember. 

Avtalen 
Avtalen forutsetter lokal enighet. Bedriftene kan altså ikke iverksette helgskift hvis klubben ikke samtykker i det. Dessuten må de lokale partene diskutere størrelsen på skifttillegget. Skifttillegget skal være minst 50 prosent av hustes grunnlønn for fagarbeidere. Skifttilleggene vil altså bli forskjellig fra bedrift til bedrift, på samme måte som nattskifttillegget. 

Avtalen trer i kraft 1. februar 2008. Partene legger opp til at den vil bli tatt inn i de grafiske overenskomstene ved tariffrevisjonen våren 2008.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi