Endelig fast skift i helgene!

PUBLISERT: 17 desember 2007
OPPDATERT: 21 mars

I begynnelsen av desember ble det oppnådd enighet mellom Fellesforbundet og NHO Grafisk, slik at bedriftene nå kan innføre fast skift i helgene. Dermed kan bedriftene utvide driftstiden på like vilkår med utenlandske konkurrenter. – Et annet resultat ville vært katastrofalt for bransjen her i landet, sier daglig leder for Norprint Rotasjon i Stavanger, Rolv Johnsen, som blant annet redegjorde for den vanskelige skift-situasjonen i sitt foredrag på årets Landsmøte i NHO Grafisk i august. – Nå har vi omsider fått likere vilkår i forhold til våre konkurrenter i de andre landene. Det gjør det mulig for oss å være en konkurransedyktig leverandør også i tiden fremover, sier Johnsen. Avtalen har enorm betydning for fremtidsutsiktene til mange av NHO Grafisks medlemsbedrifter, og det er særlig rotasjonsbedriftene og de store arktrykkeriene som berøres. Seminar bidro til enighet
Den historiske avtalen ble inngått etter lengre tids forhandlinger. Det ble i forrige uke arrangert et seminar hvor det ble satt fokus på betydningen å avtalefeste muligheten for helgeskift og de alvorlige konsekvensene hvis en slik ordning nå ikke innføres her i landet. Seminaret ble arrangert av partene i fellesskap. 12 bedrifter med representanter fra både ledelse og tillitsvalgte, samt noen representanter fra administrasjonen i NHO Grafisk og Fellesforbundet deltok. 

Seminaret var vellykket og allerede etter første dag på konferansen åpnet representantene fra Fellesforbundet for å diskutere vilkårene for et slikt helgeskift. Partene ble der enige om å starte denne diskusjonen 4. desember. 

Avtalen 
Avtalen forutsetter lokal enighet. Bedriftene kan altså ikke iverksette helgskift hvis klubben ikke samtykker i det. Dessuten må de lokale partene diskutere størrelsen på skifttillegget. Skifttillegget skal være minst 50 prosent av hustes grunnlønn for fagarbeidere. Skifttilleggene vil altså bli forskjellig fra bedrift til bedrift, på samme måte som nattskifttillegget. 

Avtalen trer i kraft 1. februar 2008. Partene legger opp til at den vil bli tatt inn i de grafiske overenskomstene ved tariffrevisjonen våren 2008.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324