Samarbeid for bedre fargekontroll

Enfocus, som i 2001 introduserte Certified PDF, har innledet et samarbeid med selskapet bak Proofmaster, Perfect Proof. Enfocus hevder at mange tror at Certified PDF er en fil tilhørende en spesiell standard som den fra Ghent PDF workgroup. Det er ikke hele sannheten, for Certified PDF skal ifølge Enfocus også tilføre to andre dimensjoner til pdf. For det første, et kvalitetsstempel som synliggjør hvilke kriterier filen er kontrollert med, samt sporbarhet. Kvalitetsstemplet er fremfor alt tenkt benyttet ved kommunikasjon mellom ulike selskaper for å forbedre automatiseringen i produksjonen. Sporbarheten skal gjøre produksjonsprosessen transparent, slik at man ved feil kan avdekke hvor problemet oppsto. Teknikken åpner også for at en bruker når som helst kan gå tilbake til en tidligere lagret versjon. Samarbeidet med Perfect Proof betyr at Enfocus Certified Pdf får ekstra informasjon i sin logg. En Certified Pdf fremstilles gjennom Enfocus programvarer og behandles deretter via Proofmaster, som skriver en spesiell kode i kanten på prøvetrykket rett ovenfor fargestripen. Denne benyttes for sertifisering av prøvetrykket. Koden skrives også inn i Enofocus Certified PDF Edit Log sammen med informasjon om når og hvordan prøvetrykket ble produsert. Med denne metoden vil brukeren kunne koble seg til en spesiell versjon av filen og se historikken til prøvetrykket.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: