Samarbeid for bedre fargekontroll

PUBLISERT: 18 desember 2007
OPPDATERT: 18 desember

Enfocus, som i 2001 introduserte Certified PDF, har innledet et samarbeid med selskapet bak Proofmaster, Perfect Proof. Enfocus hevder at mange tror at Certified PDF er en fil tilhørende en spesiell standard som den fra Ghent PDF workgroup. Det er ikke hele sannheten, for Certified PDF skal ifølge Enfocus også tilføre to andre dimensjoner til pdf. For det første, et kvalitetsstempel som synliggjør hvilke kriterier filen er kontrollert med, samt sporbarhet. Kvalitetsstemplet er fremfor alt tenkt benyttet ved kommunikasjon mellom ulike selskaper for å forbedre automatiseringen i produksjonen. Sporbarheten skal gjøre produksjonsprosessen transparent, slik at man ved feil kan avdekke hvor problemet oppsto. Teknikken åpner også for at en bruker når som helst kan gå tilbake til en tidligere lagret versjon. Samarbeidet med Perfect Proof betyr at Enfocus Certified Pdf får ekstra informasjon i sin logg. En Certified Pdf fremstilles gjennom Enfocus programvarer og behandles deretter via Proofmaster, som skriver en spesiell kode i kanten på prøvetrykket rett ovenfor fargestripen. Denne benyttes for sertifisering av prøvetrykket. Koden skrives også inn i Enofocus Certified PDF Edit Log sammen med informasjon om når og hvordan prøvetrykket ble produsert. Med denne metoden vil brukeren kunne koble seg til en spesiell versjon av filen og se historikken til prøvetrykket.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie