Samarbeid for bedre fargekontroll

PUBLISERT: 18 desember 2007
OPPDATERT: 18 desember

Enfocus, som i 2001 introduserte Certified PDF, har innledet et samarbeid med selskapet bak Proofmaster, Perfect Proof. Enfocus hevder at mange tror at Certified PDF er en fil tilhørende en spesiell standard som den fra Ghent PDF workgroup. Det er ikke hele sannheten, for Certified PDF skal ifølge Enfocus også tilføre to andre dimensjoner til pdf. For det første, et kvalitetsstempel som synliggjør hvilke kriterier filen er kontrollert med, samt sporbarhet. Kvalitetsstemplet er fremfor alt tenkt benyttet ved kommunikasjon mellom ulike selskaper for å forbedre automatiseringen i produksjonen. Sporbarheten skal gjøre produksjonsprosessen transparent, slik at man ved feil kan avdekke hvor problemet oppsto. Teknikken åpner også for at en bruker når som helst kan gå tilbake til en tidligere lagret versjon. Samarbeidet med Perfect Proof betyr at Enfocus Certified Pdf får ekstra informasjon i sin logg. En Certified Pdf fremstilles gjennom Enfocus programvarer og behandles deretter via Proofmaster, som skriver en spesiell kode i kanten på prøvetrykket rett ovenfor fargestripen. Denne benyttes for sertifisering av prøvetrykket. Koden skrives også inn i Enofocus Certified PDF Edit Log sammen med informasjon om når og hvordan prøvetrykket ble produsert. Med denne metoden vil brukeren kunne koble seg til en spesiell versjon av filen og se historikken til prøvetrykket.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri