Samarbeid for bedre fargekontroll

Enfocus, som i 2001 introduserte Certified PDF, har innledet et samarbeid med selskapet bak Proofmaster, Perfect Proof. Enfocus hevder at mange tror at Certified PDF er en fil tilhørende en spesiell standard som den fra Ghent PDF workgroup. Det er ikke hele sannheten, for Certified PDF skal ifølge Enfocus også tilføre to andre dimensjoner til pdf. For det første, et kvalitetsstempel som synliggjør hvilke kriterier filen er kontrollert med, samt sporbarhet. Kvalitetsstemplet er fremfor alt tenkt benyttet ved kommunikasjon mellom ulike selskaper for å forbedre automatiseringen i produksjonen. Sporbarheten skal gjøre produksjonsprosessen transparent, slik at man ved feil kan avdekke hvor problemet oppsto. Teknikken åpner også for at en bruker når som helst kan gå tilbake til en tidligere lagret versjon. Samarbeidet med Perfect Proof betyr at Enfocus Certified Pdf får ekstra informasjon i sin logg. En Certified Pdf fremstilles gjennom Enfocus programvarer og behandles deretter via Proofmaster, som skriver en spesiell kode i kanten på prøvetrykket rett ovenfor fargestripen. Denne benyttes for sertifisering av prøvetrykket. Koden skrives også inn i Enofocus Certified PDF Edit Log sammen med informasjon om når og hvordan prøvetrykket ble produsert. Med denne metoden vil brukeren kunne koble seg til en spesiell versjon av filen og se historikken til prøvetrykket.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: