Xerox-forskerne sover ikke

PUBLISERT: 19 desember 2007
OPPDATERT: 19 desember

En ny teknologi som simultant kategoriserer og sammenkobler tekstinnhold med bilder, er utviklet av forskere fra Xerox. I følge en pressemelding fra selskapet skal den nye teknikken bety et gjennombrudd for hvordan elektroniske dokumenter og papirbasert informasjon blir kategorisert. De verktøyene som finnes i dag klassifiserer enten tekst eller bilder for at de skal kunne viderebehandles, og ingen har foreløpig klart å kombinere begge, hevder Marco Berssam, prosjektansvarlig hos Xerox. Xerox håper at den nye programvaren på sikt kan forbedre grunnleggende dokumenthåndteringsoppgaver og gjenfinning av informasjon fra databaser, samt sørge for fullstendige søkeresultater. Forskningen er et ledd i Xerox intensjon om å skape smartere dokumenter og forenkle og optimalisere informasjonsbasert arbeid. Hybridkategoriseringen er mulig gjennom de siste fremskritt innenfor maskinell innlæring og mønstergjenkjenning, samt utviklingen av datamaskiner. Programvaren er foreløpig under utvikling, fortelles det fra Xerox, som har søkt om patentering av den nye teknikken.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag