Xerox-forskerne sover ikke

En ny teknologi som simultant kategoriserer og sammenkobler tekstinnhold med bilder, er utviklet av forskere fra Xerox. I følge en pressemelding fra selskapet skal den nye teknikken bety et gjennombrudd for hvordan elektroniske dokumenter og papirbasert informasjon blir kategorisert. De verktøyene som finnes i dag klassifiserer enten tekst eller bilder for at de skal kunne viderebehandles, og ingen har foreløpig klart å kombinere begge, hevder Marco Berssam, prosjektansvarlig hos Xerox. Xerox håper at den nye programvaren på sikt kan forbedre grunnleggende dokumenthåndteringsoppgaver og gjenfinning av informasjon fra databaser, samt sørge for fullstendige søkeresultater. Forskningen er et ledd i Xerox intensjon om å skape smartere dokumenter og forenkle og optimalisere informasjonsbasert arbeid. Hybridkategoriseringen er mulig gjennom de siste fremskritt innenfor maskinell innlæring og mønstergjenkjenning, samt utviklingen av datamaskiner. Programvaren er foreløpig under utvikling, fortelles det fra Xerox, som har søkt om patentering av den nye teknikken.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *