Skjerm for fargeblinde

PUBLISERT: 9 januar 2008
OPPDATERT: 9 januar

I følge Color Universal Design Organisation er 10 prosent av alle menn og 0,5 prosent av alle kvinner til en viss grad fargeblinde. Det kan gjøre det vanskeligere å arbeide med datamaskiner, men Eizo ønsker tydeligvis å gjøre noe med dette, når de nå har utviklet en skjerm beregnet på å gjøre livet lettere for mennesker med redusert fargesyn. Flexscan SX2461W-U er en 24 tommers skjerm som benytter former og fargeskjemaer for å gjøre det enklere å skille de fargene som vanligvis skaper størst problemer. I skjermen sitter to HDCP DVI-porter som gjør det mulig å koble to datamaskiner til samme skjerm. Dessuten har skjermen støtte for flere profiler slik at den også er anvendelig for personer uten problemer med fargesynet. De tekniske dataene er 1920 x 1200 punkters oppløsning, et kontrastforhold på 850:1 og lysstyrke på 300 candela per kvadratmeter. Prisen forventes å havne på rundt 1275 dollar.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768