Skjerm for fargeblinde

I følge Color Universal Design Organisation er 10 prosent av alle menn og 0,5 prosent av alle kvinner til en viss grad fargeblinde. Det kan gjøre det vanskeligere å arbeide med datamaskiner, men Eizo ønsker tydeligvis å gjøre noe med dette, når de nå har utviklet en skjerm beregnet på å gjøre livet lettere for mennesker med redusert fargesyn. Flexscan SX2461W-U er en 24 tommers skjerm som benytter former og fargeskjemaer for å gjøre det enklere å skille de fargene som vanligvis skaper størst problemer. I skjermen sitter to HDCP DVI-porter som gjør det mulig å koble to datamaskiner til samme skjerm. Dessuten har skjermen støtte for flere profiler slik at den også er anvendelig for personer uten problemer med fargesynet. De tekniske dataene er 1920 x 1200 punkters oppløsning, et kontrastforhold på 850:1 og lysstyrke på 300 candela per kvadratmeter. Prisen forventes å havne på rundt 1275 dollar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: