Mer enn 1200 A4-sider i minuttet

På Drupa i mai blir det garantert vist digitaltrykkmaskiner som kjører raskere enn noen sinne. Xerox har tjuvstartet visningen, og viste i dag sin hittil raskeste rullmatemaskin for sort/hvitt. Over 1200 tosidige A4-trykk i minuttet sier vel det meste. Xerox opplyser at deres nye Xerox 650/1300 skal hjelpe kundene med å produsere bøker, manualer og markedsmateriale, og at den retter seg mot servicebyråer, datasentre og kommersielle trykkerier. Karakteristisk for maskinen er at den bruker ”flash-fusing” teknologi. Det betyr at man unngår fysisk kontakt med papiret, og det brukes verken varme eller trykk. Slik bevares riktig fuktighetsnivå og risikoen for papirkrymping reduseres. Det hevdes også at teknologien gjør det mulig å bruke et bredere spekter av materialer enn hos konkurrerende systemer. Xerox 650/1300 bruker tørr toner og trykker med en oppløsning på 1200 x 600 dpi. Ny høyhastighetsteknologi og en strømlinjeformet arbeidsflyt skal sørge for høy produktivitet. – Markedet for sort trykk fortsetter å være en solid inntektskilde for våre kunder. Xerox innovasjon når det gjelder rullmatede digitale trykkmaskiner bidrar til å gi kundene ytterligere vekstpotensial, sier Runar Evjen i Xerox. Xerox 650/1300 er en av flere nyheter som Xerox presenterer på sin over 3000 kvadratmeter store stand på Drupa. Der loves det også en rekke andre spennende nyheter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: