Fire skrivere fra Canon

Canon er klar med de to første modellene i sin nye S-serie med skrivere. Det er produksjonsmodellene Image Prograf ipf8000S og ipf9000S, beregnet på skilt- og plakatmarkedet, som nå er klare. De benytter åtte farger og kan produsere i 44 respektive 60 tommer med en hastighet på 37,4 kvadratmeter i timen, og med en produksjonskostnad som skal være 20 prosent lavere enn tidligere modeller. De er utstyrt med 80 GB harddisk og har en oppløsning på 2400 x 1200 ppt. Samtidig lanserer Canon tolvfargemaskiner for profesjonelle fotografer og kunstmarkedet. Image Prograf ipf8100 med 44 tommer og image Prograf ipf9100 med 60 tommer benytter Canons 12-farge pigmentblekksystem LUCIA. Skriverne oppgraderer Canons høykvalitets 12-fargeskrivere. Også disse har 2400 x 1200 ppt oppløsning og 80 GB harddisk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: