Rask platesetter for dagsaviser

PUBLISERT: 12 februar 2008
OPPDATERT: 12 februar

Screen har utviklet en ny platesetter spesielt rettet mot produksjon av dagsaviser. Den nye platesetteren Platerite News 2000+ er i stand til å produsere 106 broadsheet-plater eller 49 panoramaplater i timen, noe som gjør den til den raskeste platesetteren i selskapets portefølje. Setteren er utstyrt med Screens nyeste termiske eksponeringsteknologi. Den leveres med fire ulike standardinstillinger for oppløsning, 1000 dpi, 1016 dpi, 1200 dpi og 1270 dpi, og den har støtte for Screens Spektra AM/FM-rastrering. Platerite News 2000+ benytter et 64-kanals eksponeringshode med laserdioder for plater fra 460 mm x 290 mm til 980 mm x 685 mm. Automatisert lading og mottak av plater med tanke på ubevoktet plateproduksjon inngår i standardkonfigurasjonen. Med støtte for Trueflow Rite News automatiserte arbeidsflyt passer den ogdt inn i dagsavisproduksjon. Screen opplyser at maskinen allerede er leveringsklar.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324