Rask platesetter for dagsaviser

Screen har utviklet en ny platesetter spesielt rettet mot produksjon av dagsaviser. Den nye platesetteren Platerite News 2000+ er i stand til å produsere 106 broadsheet-plater eller 49 panoramaplater i timen, noe som gjør den til den raskeste platesetteren i selskapets portefølje. Setteren er utstyrt med Screens nyeste termiske eksponeringsteknologi. Den leveres med fire ulike standardinstillinger for oppløsning, 1000 dpi, 1016 dpi, 1200 dpi og 1270 dpi, og den har støtte for Screens Spektra AM/FM-rastrering. Platerite News 2000+ benytter et 64-kanals eksponeringshode med laserdioder for plater fra 460 mm x 290 mm til 980 mm x 685 mm. Automatisert lading og mottak av plater med tanke på ubevoktet plateproduksjon inngår i standardkonfigurasjonen. Med støtte for Trueflow Rite News automatiserte arbeidsflyt passer den ogdt inn i dagsavisproduksjon. Screen opplyser at maskinen allerede er leveringsklar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: