Stadig flere lærlinger

Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon opplevde i 2007 større etterspørsel etter lærlinger enn på mange år. Nærmere 80 lærlinger er nå tilknyttet senteret – en vekst på ca. 20 prosent fra året før. Faglig leder Rolf Wesenberg kommenterer at veksten er særlig sterk innenfor mediegrafiker-faget. Det er mange ungdommer som ønsker å ta svennebrev i en mediebedrift i det sentrale Østlandsområdet. Et skår i gleden er at det er vanskelig å rekruttere lærlinger til trykk, selv om etterspørselen fra bedriftene for øyeblikket er stor. – Vi iverksetter nå en rekke tiltak for å få tak i ungdom med teknisk interesse og praktiske ferdigheter. Målet er at vi skal klare 10 nye lærekontrakter innenfor trykk i løpet av 1. halvår, avslutter Wesenberg. Styret i Opplæringssenteret har igjennom fjoråret hatt fokus på konsentrasjon og ytterligere forbedring av virksomhetsområdene fagopplæring og vikarformidling. Dette, sammen med kostnadsreduserende tiltak, resulterte i en omsetningsvekst på 4 % og en driftsmargin på ca.10 %, forteller daglig leder Terje Overgård.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: