Dobbelt så rask Indigo

HP Indigo kommer med en helt ny generasjon digital offset på Drupa. Den nye HP Indigo 7000, som er leveringsklar rett etter Drupa, produserer120 fargesider per minutt. HP vil dessuten vise viktige nyheter innenfor rotasjon og inkjet. Det er tredje generasjons Indigopresser som nå er klar til å slippes på markedet. Prismessig plasseres de over 5500, som fortsatt vil selges som et billigere og langsommere alternativ, men med samme kvalitet. På rullsiden presenteres WS6000, som nå kan produsere 30 meter i minuttet med firefargetrykk. Dette betyr at nesten alle etikettjobber i Norden ligger innenfor rammene for hva som nå kan produseres digitalt. Allerede nå presenteres en inkjetmaskin som produserer 2400 fargesider i minuttet, men som først blir klar for levering mot slutten av 2009. Maskinen er basert på HPs Edgeline-teknik. På storformatsiden presenteres muligheten til å kjøre med lateksfarger. Miljøfordelene er store og HP venter seg mye av denne teknikken, men den krever altså investering i helt nye maskiner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: