Dobbelt så rask Indigo

HP Indigo kommer med en helt ny generasjon digital offset på Drupa. Den nye HP Indigo 7000, som er leveringsklar rett etter Drupa, produserer120 fargesider per minutt. HP vil dessuten vise viktige nyheter innenfor rotasjon og inkjet. Det er tredje generasjons Indigopresser som nå er klar til å slippes på markedet. Prismessig plasseres de over 5500, som fortsatt vil selges som et billigere og langsommere alternativ, men med samme kvalitet. På rullsiden presenteres WS6000, som nå kan produsere 30 meter i minuttet med firefargetrykk. Dette betyr at nesten alle etikettjobber i Norden ligger innenfor rammene for hva som nå kan produseres digitalt. Allerede nå presenteres en inkjetmaskin som produserer 2400 fargesider i minuttet, men som først blir klar for levering mot slutten av 2009. Maskinen er basert på HPs Edgeline-teknik. På storformatsiden presenteres muligheten til å kjøre med lateksfarger. Miljøfordelene er store og HP venter seg mye av denne teknikken, men den krever altså investering i helt nye maskiner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: