Canon i samarbeid med Agfa

PUBLISERT: 4 april 2008
OPPDATERT: 14 desember

Canon melder at de har innledet et samarbeid med Agfa når det gjelder
arbeidsflyt. Samtidig annonseres nå to nye medlemmer i imagePRESS-serien.

ImagePRESS-modellene C6000VP og C6000 trykker med et kvalitetsnivå som Canon hevder er på linje med med offsettrykk. Begge de nye modellene har en hastighet på 60 A4 sider pr minutt (3.600 sider pr time), for VP-modellen er dette uavhengig av papirtykkelse. Maskinene kan også leveres med magasin for høyere volum med bypass-brett, i tillegg til liminnbinder og punch-funksjoner.

Canon opplyser videre at de nye produktene er utstyrt med elastisk Advanced Image Transfer Belt som gjør at trykket føyer seg etter strukturen på det mediet man trykker på, noe som skal gi et mer nøyaktig resultat. Maskinene bruker også oljefri Twin Fusing system, et dobbelt varmeelement, som sikrer optimal hastighet. Et vesentlig poeng er at de nye maskinene har en lavere pris enn flaggskipmodellen C7000VP. Nyhetene blir selvsagt å finne på Drupa.

Samarbeidet mellom Canon og AGFA gjør det mulig for Canons imagePRESS å integrere fullstendig med Agfas nye arbeidsflytløsning Apogee suite. De to selskapene har gått sammen om en løsning de hevder er mer effektiv, fleksibel og sterkere integrert med andre løsninger, enn tidligere løsninger.

– Av og til dukker det opp et produkt som har en dramatisk betydning for markedet, og imagePRESS-serien er eksempler på det. C6000VP og C6000 utvider Canons portefølje av digitaltrykkløsninger i farger, sier Bjørn Frantsen, produktsjef for professional solutions i Canon Norge.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768