Prima trykkstart

Hos Prima Trykk skal fjorårets omsetning økes med 50 prosent i år, uten at bemanningen i produksjonen skal økes. I praksis betyr det at logistikken skal forenkles, at færre oppdrag skal ut av huset og at tørketid ikke lenger skal være en flaskehals. Selskapets nye Ryobi 750 er en femfarge 50-70-presse med UV og lakkverk, og daglig leder Christer Kolshus er trygg på at dette er rett vei å gå.

– Vi har opplevd økende interesse for lakk og andre effekter, og ønsket å kunne produsere denne typen trykksaker i eget hus. Leveringstid betyr svært mye, og derfor har vi også valgt en presse med UV-teknologi, slik at trykkarkene er klare for ferdiggjøring umiddelbart. Det blir mange jobbskift i løpet av en arbeidsdag, så automatisk plateskift var også viktig for oss, forteller Prima Trykk-sjefen.

Denne Ryobi-pressen er utstyrt med seks trykkverk, der det er mest vanlig å kjøre de vanlige fire trykkfargene i verk 2, 3, 4 og 5. Med tanke på spesialfarger i det første fargeverket er det plassert en UV-tørkeenhet etter dette verket. Pressen har en rekke automatiske funksjoner, blant annet automatisk plateskift, samt UV-teknologi og forlenget utlegger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: