Prima trykkstart

Hos Prima Trykk skal fjorårets omsetning økes med 50 prosent i år, uten at bemanningen i produksjonen skal økes. I praksis betyr det at logistikken skal forenkles, at færre oppdrag skal ut av huset og at tørketid ikke lenger skal være en flaskehals. Selskapets nye Ryobi 750 er en femfarge 50-70-presse med UV og lakkverk, og daglig leder Christer Kolshus er trygg på at dette er rett vei å gå.

– Vi har opplevd økende interesse for lakk og andre effekter, og ønsket å kunne produsere denne typen trykksaker i eget hus. Leveringstid betyr svært mye, og derfor har vi også valgt en presse med UV-teknologi, slik at trykkarkene er klare for ferdiggjøring umiddelbart. Det blir mange jobbskift i løpet av en arbeidsdag, så automatisk plateskift var også viktig for oss, forteller Prima Trykk-sjefen.

Denne Ryobi-pressen er utstyrt med seks trykkverk, der det er mest vanlig å kjøre de vanlige fire trykkfargene i verk 2, 3, 4 og 5. Med tanke på spesialfarger i det første fargeverket er det plassert en UV-tørkeenhet etter dette verket. Pressen har en rekke automatiske funksjoner, blant annet automatisk plateskift, samt UV-teknologi og forlenget utlegger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: