Prima trykkstart

PUBLISERT: 10 april 2008
OPPDATERT: 21 mars

Hos Prima Trykk skal fjorårets omsetning økes med 50 prosent i år, uten at bemanningen i produksjonen skal økes. I praksis betyr det at logistikken skal forenkles, at færre oppdrag skal ut av huset og at tørketid ikke lenger skal være en flaskehals. Selskapets nye Ryobi 750 er en femfarge 50-70-presse med UV og lakkverk, og daglig leder Christer Kolshus er trygg på at dette er rett vei å gå.

– Vi har opplevd økende interesse for lakk og andre effekter, og ønsket å kunne produsere denne typen trykksaker i eget hus. Leveringstid betyr svært mye, og derfor har vi også valgt en presse med UV-teknologi, slik at trykkarkene er klare for ferdiggjøring umiddelbart. Det blir mange jobbskift i løpet av en arbeidsdag, så automatisk plateskift var også viktig for oss, forteller Prima Trykk-sjefen.

Denne Ryobi-pressen er utstyrt med seks trykkverk, der det er mest vanlig å kjøre de vanlige fire trykkfargene i verk 2, 3, 4 og 5. Med tanke på spesialfarger i det første fargeverket er det plassert en UV-tørkeenhet etter dette verket. Pressen har en rekke automatiske funksjoner, blant annet automatisk plateskift, samt UV-teknologi og forlenget utlegger.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324