Prima trykkstart

Hos Prima Trykk skal fjorårets omsetning økes med 50 prosent i år, uten at bemanningen i produksjonen skal økes. I praksis betyr det at logistikken skal forenkles, at færre oppdrag skal ut av huset og at tørketid ikke lenger skal være en flaskehals. Selskapets nye Ryobi 750 er en femfarge 50-70-presse med UV og lakkverk, og daglig leder Christer Kolshus er trygg på at dette er rett vei å gå.

– Vi har opplevd økende interesse for lakk og andre effekter, og ønsket å kunne produsere denne typen trykksaker i eget hus. Leveringstid betyr svært mye, og derfor har vi også valgt en presse med UV-teknologi, slik at trykkarkene er klare for ferdiggjøring umiddelbart. Det blir mange jobbskift i løpet av en arbeidsdag, så automatisk plateskift var også viktig for oss, forteller Prima Trykk-sjefen.

Denne Ryobi-pressen er utstyrt med seks trykkverk, der det er mest vanlig å kjøre de vanlige fire trykkfargene i verk 2, 3, 4 og 5. Med tanke på spesialfarger i det første fargeverket er det plassert en UV-tørkeenhet etter dette verket. Pressen har en rekke automatiske funksjoner, blant annet automatisk plateskift, samt UV-teknologi og forlenget utlegger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: