Xerox med 500 fargesider i minuttet

PUBLISERT: 30 april 2008
OPPDATERT: 14 desember

Xerox har utviklet en teknologi med betegnelsen Flash Fusing, for å skrive ut opptil 500 fargesider i minuttet. Den beskrives som en prosess som ikke gir opphetning, trykk eller kontakt med trykkunderlaget. Det innebærer at man kan velge mellom flere ulike mediatyper sammenlignet med andre systemer.
Prosessen foregår gjennom eksponering med høyintensivt Xenon-lys mer enn 2000 ganger i sekundet, som smelter fargepulveret uten at noen komponenter i maskinen har kontakt med papiret. Teknologien skal være i stand til å skrive ut farger like raskt som på en sorthvitt-skriver.
Konvensjonelle skrivere arbeider gjennom oppvarming av papiret før fargen festes, en teknologi Xerox hevder begrenser hastigheten til maksimalt 110 sider i minuttet.
Xerox nye teknologi benytter nyutviklede farger som kan produsere over 650 trykkbilder i minuttet i enfarge og 493 i minuttet i fulllfarge. Flash Fusing-teknikken skal blant annet være i stand til å produsere plastkort, prislapper og klistremerker med høy hastighet.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324