Rolf Ottesen velger Heidelberg åttefarger

PUBLISERT: 7 mai 2008
OPPDATERT: 21 mars

Luth Gruppen AS melder at de har inngått avtale med Rolf Ottesen AS Grafisk Produksjon om levering av Norges første Heidelberg XL105-8-P åttefargepresse. Den skal leveres med Inpress Control som leser både farge og register automatisk. Dette systemet skal redusere oppstartstiden for hver jobb når det gjelder oppnåelse av topp kvalitet.

Rolf Ottesen AS overtok i oktober 2007 samtlige aksjer i Joker Grafisk AS som opererer i A3 markedet med en Nexpress 2500 med Nexglosser og en Heidelberg SM52-4 offsetmaskin. Begge selskapene er svanemerkede grafiske produksjonsbedrifter og fokuserer på miljøaspektene i sin drift. Den nye pressen vil føye seg inn i denne strategien ved å kjøre alkoholfritt, noe Ottesen har erfaring med fra sine 2 CD102 firefargemaskiner.

Avtalen innebefatter også Norges første Heidelberg Stahlfolder KH82 med høyeste automatiseringsnivå, samt utvidelse av ST350 samlestifter og et nytt Polar 137XT skjæreanlegg med Transomat og Autotrim.

Både Ottesen og Joker har satset på Heidelberg Prinect digital arbeidsflytsystem, og begge har i dag Prinect Prinance administrasjons og kalkylesystem. I forbindelse med nybygget vil Joker Grafisk flytte til de nye lokalene i Enebakkveien sammen med Ottesen. Selskapene forteller at det nye konseptet vil innebære industriell grafisk satsing i 70×100-segmentet og A3 digital og offsettrykk samt ferdiggjøring.

– Vi foretar nå den største satsingen i selskapets historie, sier daglig leder og eier av bedriften, Per Ottesen.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324