Oppgradert digitalt mørkerom

PUBLISERT: 4 august 2008
OPPDATERT: 4 august

Adobe Systems har lansert en ny versjon av Acrobat Lightroom, med betegnelsen Lightroom 2. Verktøyet er utviklet for å hjelpe fotografer og andre bildebrukere med å importere, håndtere og presentere store volumer av digitale bilder. Med den nye versjonen mener Adobe at fotografene kan tilbringe mer tid bak kameraet og mindre foran datamaskinen. Blant nyhetene i Lightroom 2 er støtte for to dataskjermer, en mer kraftfull søkefunksjon samt mindre sjanse for å skade bildene i korrigeringsarbeidet.

– I likhet med arbeidet med Lightroom 2s forgjengere, har vi fått masse hjelp og tips fra profesjonelle fotografer. Siden betaversjonen har vi forbedret programvaren ytterligere, sier Tom Hogarty, produktsjef for Lightroom 2 hos Adobe. – Med hjelp av profesjonelle fotografer har vi utviklet programvaren og gjort det enklere enn noensinne å få mest mulig ut av fotograferingen. Fotobiblioteket i Lightroom 2 er utstyrt med nye funksjoner. Fotografen kan raskt og enkelt få oversikt over bilder på ulike harddisker eller bruke den intelligente filtreringsfunksjonen. Ulike nøkkelord for å markere bildene foreslås automatisk, ut i fra tidligere brukte strukturer. I utviklingsmodulen finnes et verktøy som gir brukerne muligheten til å finjustere utvalgte deler av et bilde uten å skade den opprinnelige bildeinformasjonen. For eksempel kan nyanser og eksponering endres for utvalgte deler, uten at resten av bildet påvirkes.

Lightroom 2 har også intelligent utskriftshåndtering av store utskriftsjobber, med mulighet til å tilpasse kvaliteten på blekk og papir. Avanserte algoritmer optimerer automatisk skarpheten for ulike typer utskrift.
Programmet utnytter Adobe Camera Raw-teknologien og har støtte for over 190 kameramodeller med ulike typer råformat. Det går også an å bruke JPEG og TIFF som standardformat.

Anbefalte systemkrav er Macintosh OS X 10.4, 10.5 1 GHz PowerPC G4- eller G5 Intel-basert processor, eller Microsoft Windows XP SP2 eller Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise, Intel Pentium 4-processor samt 1 GB i RAM og en skjerm med oppløsning på minst 1024 x 768 pixels. Adobe Photoshop Lightroom er en Universal Binary-utviklet applikasjon, hvilket innebærer at den kan kjøres direkte på PowerPC eller på en Intel-basert Mac.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie