Oppgradert digitalt mørkerom

PUBLISERT: 4 august 2008
OPPDATERT: 4 august

Adobe Systems har lansert en ny versjon av Acrobat Lightroom, med betegnelsen Lightroom 2. Verktøyet er utviklet for å hjelpe fotografer og andre bildebrukere med å importere, håndtere og presentere store volumer av digitale bilder. Med den nye versjonen mener Adobe at fotografene kan tilbringe mer tid bak kameraet og mindre foran datamaskinen. Blant nyhetene i Lightroom 2 er støtte for to dataskjermer, en mer kraftfull søkefunksjon samt mindre sjanse for å skade bildene i korrigeringsarbeidet.

– I likhet med arbeidet med Lightroom 2s forgjengere, har vi fått masse hjelp og tips fra profesjonelle fotografer. Siden betaversjonen har vi forbedret programvaren ytterligere, sier Tom Hogarty, produktsjef for Lightroom 2 hos Adobe. – Med hjelp av profesjonelle fotografer har vi utviklet programvaren og gjort det enklere enn noensinne å få mest mulig ut av fotograferingen. Fotobiblioteket i Lightroom 2 er utstyrt med nye funksjoner. Fotografen kan raskt og enkelt få oversikt over bilder på ulike harddisker eller bruke den intelligente filtreringsfunksjonen. Ulike nøkkelord for å markere bildene foreslås automatisk, ut i fra tidligere brukte strukturer. I utviklingsmodulen finnes et verktøy som gir brukerne muligheten til å finjustere utvalgte deler av et bilde uten å skade den opprinnelige bildeinformasjonen. For eksempel kan nyanser og eksponering endres for utvalgte deler, uten at resten av bildet påvirkes.

Lightroom 2 har også intelligent utskriftshåndtering av store utskriftsjobber, med mulighet til å tilpasse kvaliteten på blekk og papir. Avanserte algoritmer optimerer automatisk skarpheten for ulike typer utskrift.
Programmet utnytter Adobe Camera Raw-teknologien og har støtte for over 190 kameramodeller med ulike typer råformat. Det går også an å bruke JPEG og TIFF som standardformat.

Anbefalte systemkrav er Macintosh OS X 10.4, 10.5 1 GHz PowerPC G4- eller G5 Intel-basert processor, eller Microsoft Windows XP SP2 eller Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise, Intel Pentium 4-processor samt 1 GB i RAM og en skjerm med oppløsning på minst 1024 x 768 pixels. Adobe Photoshop Lightroom er en Universal Binary-utviklet applikasjon, hvilket innebærer at den kan kjøres direkte på PowerPC eller på en Intel-basert Mac.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo