Nye KBA-presser til 07 Gruppen

f01-07-gruppen-kontrakt-003_k.jpg

Under Drupa tegnet KBA avtale med norske 07 Gruppen om levering av fire Rapida 106-presser med totalt 26 trykkverk. Planen er at tre av pressene skal leveres i slutten av dette året. Det gjelder en firefargepresse, en femfarge med lakk og en åttefargemaskin, samtlige i 70/100-format. Den fjerde pressen, også det en åttefargemaskin, skal etter planen leveres våren 2009.

Alle de nye pressene vil være utstyrt med teknologi for helautomatisk plateskift, DriveTronic SIS pålegger, og tilpasninger som muliggjør alkoholfri produksjon. De vil også være tilkoblet systemet DensiTronic for kontroll av densitet og fargeføring, samt DensiTronic PDF Scanner, en ny programpakke som ble introdusert under Drupa. De to åttefargemaskinene vil være utstyrt med teknologi for samtidig bytte av samtlige 16 plater. Disse vil bli installert hos 07 Gruppen på Aurskog, mens fire- og femfargemaskinene skal installeres i Oslo.

Bildet: 07 Gruppens administrerende direktør Gaute Hartberg, nummer to fra venstre, sammen med KBAs salgssjefer Sigmar Schröder og Claus Hartung, samt Carsten Barlebo fra KBA Nordic, etter at kontrakten er signert.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: