Inkjetpresse fra Fujifilm

Fujifilm lanserte på drupa en inkjetpresse i format 52 x 72 cm. Den produserer 2700 ark i timen og det trykkes bare på arkets ene side. Det er omtrent en femtedel av hastigheten i en vanlig offsetpresse, men krever ingen trykkplater og hver side av arket kan være unik i forhold til det foregående. Jetpress 720 er utviklet av Fujifilm, men programvaren og dataflyten kommer fra Xerox. I likhet med iGen 3-maskinene har også denne et innebygd spektrofotometer som kalibrerer trykket løpende. Fargen er vannbasert og coating legges på i maskinen før blekket legges på. Coating og blekk reagerer kjemisk med hverandre, noe som også bidrar til at blekket ikke trenger inn i papiret og krøller det.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: