Pantone med fargenes Ipod

Pantone viste på drupa sine siste nyskapninger, utviklet etter at selskapet gikk sammen med X-rite. Det produktet som fikk mest oppmerksomhet var Colormunki. – Vi øsnker at Colormunki skal være som en Ipod for farger, sier Helmut Eifert, nestsjef hos Pantone. Den lille enheten kan måle farger på en hvilken som helst flate og så finne ut hvilken pantone- eller cmyk-blanding som ligger nærmest. I den medfølgende programvaren er det også mulig å lagre fargepaletter og eksportere til grafiske programmer som Indesign, Illustrator, Photoshop og Quark Xpress. Colormunki kan i tillegg brukes til å kalibrere utstyr som skrivere og skjermer. En annen nyhet hos Pantone var det
nya fargesystemet Goe, som nå er utvidet med en skala for ubestrøket papir. Goe har langt flere farger enn PMS og skal dessuten være lettere å trykke.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: