Pantone med fargenes Ipod

PUBLISERT: 18 august 2008
OPPDATERT: 18 august

Pantone viste på drupa sine siste nyskapninger, utviklet etter at selskapet gikk sammen med X-rite. Det produktet som fikk mest oppmerksomhet var Colormunki. – Vi øsnker at Colormunki skal være som en Ipod for farger, sier Helmut Eifert, nestsjef hos Pantone. Den lille enheten kan måle farger på en hvilken som helst flate og så finne ut hvilken pantone- eller cmyk-blanding som ligger nærmest. I den medfølgende programvaren er det også mulig å lagre fargepaletter og eksportere til grafiske programmer som Indesign, Illustrator, Photoshop og Quark Xpress. Colormunki kan i tillegg brukes til å kalibrere utstyr som skrivere og skjermer. En annen nyhet hos Pantone var det
nya fargesystemet Goe, som nå er utvidet med en skala for ubestrøket papir. Goe har langt flere farger enn PMS og skal dessuten være lettere å trykke.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag