Frutiger i seriff

429005-frutiger-i-serif.jpg

En av verdens mest benyttede sans-seriffer, Frutiger, har fått nye medlemmer i sin skriftsnittfamilie. Linotype har nylig lansert Frutiger Serif, en ny familie av Adrian Frutiger og Akira Kobayashi. Frutiger Serif er utviklet fra Frutigers klassiske skrift Meridien. Med støtte fra Frutiger har Linotypes Type Director Akira Kobayashi utvidet Meridien, en skrift som opprinnelig ble designet for det franske skrifthuset Deberny & Peinot i 1957. Den er en av Frutigers eldste, kjennetegnet av skarpe, elegante seriffer og uten rette linjer. Der de fleste skriftsnitt har rette linjer, har Frutiger myke kurver.
Familien Frutiger Serif finnes i fem ulike typer fra light til heavy, der hver type finnes i både normal og condensed. Totalt finnes nå 20 ulike snitt i denne familien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: