Frutiger i seriff

429005-frutiger-i-serif.jpg

En av verdens mest benyttede sans-seriffer, Frutiger, har fått nye medlemmer i sin skriftsnittfamilie. Linotype har nylig lansert Frutiger Serif, en ny familie av Adrian Frutiger og Akira Kobayashi. Frutiger Serif er utviklet fra Frutigers klassiske skrift Meridien. Med støtte fra Frutiger har Linotypes Type Director Akira Kobayashi utvidet Meridien, en skrift som opprinnelig ble designet for det franske skrifthuset Deberny & Peinot i 1957. Den er en av Frutigers eldste, kjennetegnet av skarpe, elegante seriffer og uten rette linjer. Der de fleste skriftsnitt har rette linjer, har Frutiger myke kurver.
Familien Frutiger Serif finnes i fem ulike typer fra light til heavy, der hver type finnes i både normal og condensed. Totalt finnes nå 20 ulike snitt i denne familien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: