Flere farger fra Epson

epson_lav.jpg

Epson er ute med to nye prøvetrykksmaskiner som svar på den store etterspørselen etter kvalitetsprøvetrykk. For å gjøre maskinene mer egnet for emballasjeindustrien har selskapet utvidet med en rekke nye funksjoner. Eksempelvis finnes det dekorfargereproduksjon og muligheter for fjernstyrt prøvetrykk over avstand.
De nye skriverne Stylus Pro 7900 og 9900 skal ifølge Epson Stylus ha større fargeomfang enn konkurrentenes løsninger, og skriverhodet benytter TFP-teknologi. TFP (Thin Film Piezo) er tidligere benyttet i skriveren Stylus Pro 11880, og gir sfæriske punkter med oppløsning helt opp til 2880 dpi. Skriverhodene har fått doblet antallet munnstykker og dermed også gjennomstrømningshastigheten, noe som resulterer i utskriftshastigheter opp til 40 kvadratmeter i minuttet.
Epson benytter her femtegenerasjons pigmentbasert blekk. Blekket Ultra Chrome HDR (High Dynamic Range) er ett ellevefargers blekk som leveres i 350 og 700 ml separate patroner. Epson hevder dette blekket er i stand til å reprodusere hexachrome-trykk med svært stor presisjon. Selskapet har også inkludert et inline-spektrofotometer fra X-rite for kalibrering. Epson Stylus Pro 7900 og 9900 tilfredsstiller korrekturstandarden ISO 12647-7, og de antas å være leveringsklare i desember.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: