Flere farger fra Epson

epson_lav.jpg

Epson er ute med to nye prøvetrykksmaskiner som svar på den store etterspørselen etter kvalitetsprøvetrykk. For å gjøre maskinene mer egnet for emballasjeindustrien har selskapet utvidet med en rekke nye funksjoner. Eksempelvis finnes det dekorfargereproduksjon og muligheter for fjernstyrt prøvetrykk over avstand.
De nye skriverne Stylus Pro 7900 og 9900 skal ifølge Epson Stylus ha større fargeomfang enn konkurrentenes løsninger, og skriverhodet benytter TFP-teknologi. TFP (Thin Film Piezo) er tidligere benyttet i skriveren Stylus Pro 11880, og gir sfæriske punkter med oppløsning helt opp til 2880 dpi. Skriverhodene har fått doblet antallet munnstykker og dermed også gjennomstrømningshastigheten, noe som resulterer i utskriftshastigheter opp til 40 kvadratmeter i minuttet.
Epson benytter her femtegenerasjons pigmentbasert blekk. Blekket Ultra Chrome HDR (High Dynamic Range) er ett ellevefargers blekk som leveres i 350 og 700 ml separate patroner. Epson hevder dette blekket er i stand til å reprodusere hexachrome-trykk med svært stor presisjon. Selskapet har også inkludert et inline-spektrofotometer fra X-rite for kalibrering. Epson Stylus Pro 7900 og 9900 tilfredsstiller korrekturstandarden ISO 12647-7, og de antas å være leveringsklare i desember.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: