Flere farger fra Epson

PUBLISERT: 25 august 2008
OPPDATERT: 25 august

epson_lav.jpg

Epson er ute med to nye prøvetrykksmaskiner som svar på den store etterspørselen etter kvalitetsprøvetrykk. For å gjøre maskinene mer egnet for emballasjeindustrien har selskapet utvidet med en rekke nye funksjoner. Eksempelvis finnes det dekorfargereproduksjon og muligheter for fjernstyrt prøvetrykk over avstand.
De nye skriverne Stylus Pro 7900 og 9900 skal ifølge Epson Stylus ha større fargeomfang enn konkurrentenes løsninger, og skriverhodet benytter TFP-teknologi. TFP (Thin Film Piezo) er tidligere benyttet i skriveren Stylus Pro 11880, og gir sfæriske punkter med oppløsning helt opp til 2880 dpi. Skriverhodene har fått doblet antallet munnstykker og dermed også gjennomstrømningshastigheten, noe som resulterer i utskriftshastigheter opp til 40 kvadratmeter i minuttet.
Epson benytter her femtegenerasjons pigmentbasert blekk. Blekket Ultra Chrome HDR (High Dynamic Range) er ett ellevefargers blekk som leveres i 350 og 700 ml separate patroner. Epson hevder dette blekket er i stand til å reprodusere hexachrome-trykk med svært stor presisjon. Selskapet har også inkludert et inline-spektrofotometer fra X-rite for kalibrering. Epson Stylus Pro 7900 og 9900 tilfredsstiller korrekturstandarden ISO 12647-7, og de antas å være leveringsklare i desember.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri