Flere farger fra Epson

PUBLISERT: 25 august 2008
OPPDATERT: 25 august

epson_lav.jpg

Epson er ute med to nye prøvetrykksmaskiner som svar på den store etterspørselen etter kvalitetsprøvetrykk. For å gjøre maskinene mer egnet for emballasjeindustrien har selskapet utvidet med en rekke nye funksjoner. Eksempelvis finnes det dekorfargereproduksjon og muligheter for fjernstyrt prøvetrykk over avstand.
De nye skriverne Stylus Pro 7900 og 9900 skal ifølge Epson Stylus ha større fargeomfang enn konkurrentenes løsninger, og skriverhodet benytter TFP-teknologi. TFP (Thin Film Piezo) er tidligere benyttet i skriveren Stylus Pro 11880, og gir sfæriske punkter med oppløsning helt opp til 2880 dpi. Skriverhodene har fått doblet antallet munnstykker og dermed også gjennomstrømningshastigheten, noe som resulterer i utskriftshastigheter opp til 40 kvadratmeter i minuttet.
Epson benytter her femtegenerasjons pigmentbasert blekk. Blekket Ultra Chrome HDR (High Dynamic Range) er ett ellevefargers blekk som leveres i 350 og 700 ml separate patroner. Epson hevder dette blekket er i stand til å reprodusere hexachrome-trykk med svært stor presisjon. Selskapet har også inkludert et inline-spektrofotometer fra X-rite for kalibrering. Epson Stylus Pro 7900 og 9900 tilfredsstiller korrekturstandarden ISO 12647-7, og de antas å være leveringsklare i desember.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie