Soma med kraftig skjæring

PUBLISERT: 25 august 2008
OPPDATERT: 25 august

soma_lav.jpg

Soma har utvidet med en ny maskin i sin portefølje av skjære- og tilbakespolingsenheter. Ifølge selskapet skal den nye Pluto II gi større effektivitet gjennom høyere hastighet og større diameter på rullene. Dessuten skal maskinen ha fått et bedre håndteringsgrensesnitt og et kraftigere system for fjerning av kanter ved skjæring.
Pluto II er utstyrt med skjæreblader for rask innstilling og rotasjonsknivene som det hevdes skal sikre skjærekvaliteten. Integrasjonen med maskinen foregår via en trykkfølsom skjerm som om ønskelig kan fjernstyres. Den nye maskinen har også en hjelpemotor for forenklet ladning og kortere innstillingstid. Somas nye skjæremaskin er i stand til å håndtere materialer med bredder mellom 1600 og 300 millimeter. Hastigheten er på 550 meter i minuttet og det kan håndteres ruller opp til 1000 millimeter med vekt opp til 12000 kg,

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag