Nå satser Arctic Paper!

Mens noen kanskje trodde at Arctic Paper sto for tur med tanke på å bli oppkjøpt av storgrossister, går de selv hen og kjøper det tyske bruket Mochenwangen, med 190 medarbeidere og en omsetning på 70 millioner euro.

– Arctic Paper har valgt en offensiv strategi fremover, nå posisjonerer vi oss og selskapet vil bli en aktør å regne med også i fremtiden, sier en entusiastisk direktør Leif Arne Karlsen.
Det er bokpapirsegmentet som skal prege Arctic Paper også i fremtiden, og oppkjøpet av Mochenwangen er det første av flere planlagte oppkjøp.
Karlsen signaliserer også at Arctic Paper vil endre eierstruktur på noe sikt, hvilket betyr at dagens eneeier Tom Onstad vurderer salg eller delt eierskap i fremtiden. Han forteller også at en finansiell støttespiller er på plass, men vil ikke røpe hvilken.
Arctic Paper viste betydelig bedrete resultater i 2007 da selskapet kunne legge frem en million i pluss. Forklaringen er at ethvert ulønnsomt prosjekt er lagt dødt eller avvist, selskapet har effektivisert alle sider ved egen aktivitet. – Vi fortsetter dessuten vårt miljøfokus og forsøker å etablere en logistikk som betyr langt færre mil med lastebiler. Det er også gledelig å merke seg at kunder i stadig større grad ber om miljøvennlig papir og FSC-sertifisert produksjon. Selv synes jeg det er merkelig at ikke flere norske trykkerier FSC-sertifiserer seg, avslutter Leif Arne Karlsen.[list]leffearctic

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: