Nå satser Arctic Paper!

Mens noen kanskje trodde at Arctic Paper sto for tur med tanke på å bli oppkjøpt av storgrossister, går de selv hen og kjøper det tyske bruket Mochenwangen, med 190 medarbeidere og en omsetning på 70 millioner euro.

– Arctic Paper har valgt en offensiv strategi fremover, nå posisjonerer vi oss og selskapet vil bli en aktør å regne med også i fremtiden, sier en entusiastisk direktør Leif Arne Karlsen.
Det er bokpapirsegmentet som skal prege Arctic Paper også i fremtiden, og oppkjøpet av Mochenwangen er det første av flere planlagte oppkjøp.
Karlsen signaliserer også at Arctic Paper vil endre eierstruktur på noe sikt, hvilket betyr at dagens eneeier Tom Onstad vurderer salg eller delt eierskap i fremtiden. Han forteller også at en finansiell støttespiller er på plass, men vil ikke røpe hvilken.
Arctic Paper viste betydelig bedrete resultater i 2007 da selskapet kunne legge frem en million i pluss. Forklaringen er at ethvert ulønnsomt prosjekt er lagt dødt eller avvist, selskapet har effektivisert alle sider ved egen aktivitet. – Vi fortsetter dessuten vårt miljøfokus og forsøker å etablere en logistikk som betyr langt færre mil med lastebiler. Det er også gledelig å merke seg at kunder i stadig større grad ber om miljøvennlig papir og FSC-sertifisert produksjon. Selv synes jeg det er merkelig at ikke flere norske trykkerier FSC-sertifiserer seg, avslutter Leif Arne Karlsen.[list]leffearctic

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: