Arctic Paper fortsetter oppkjøpene

PUBLISERT: 25 september 2008
OPPDATERT: 25 september

Etter at vi i forrige uke skrev at Arctic Paper kjøper det tyske bruket Mochenwangen og at flere oppkjøp sto for tur, kan vi nå meddele at selskapet kjøper det svenske finpapirbruket Grycksbo Paper AB i Dalarna. Samtidig legger de ned produksjonen ved Håfreströms AB

I forbindelse med avviklingen av Arctic Paper Håfreströms AB vil denne produksjonen bli overført til  Grycksbo.
Arctic Paper bekrefter videre at selskapet også planlegger  børsnotering i  2009. Dette vil bidra positivt til finansiell styrke for å sikre videre ekspansjon innenfor selskapets produktsegmenter. Overtagelsen av Grycksbo Paper AB vil være endelig i forbindelse med den planlagte børsnoteringen, forteller selskapet.

For noen uker siden overtok Arctic Paper Mochenwangen Papier GmbH. Både Grycksbos og Mochenwangens sortiment kompletterer det som produseres ved Arctic Papers øvrige fabrikker, heter det.

– Nå får vi et enda sterkere produktsortiment av finpapir og et bredt utvalg kjente merkevarer. Grycksbos sterke kundestruktur tilfører  stor merverdi. Dette kjøpet ligger helt på linje med vår strategi om videre organisk vekst i kombinasjon med oppkjøp, sier Arctic Papers konsernsjef Olle Grundberg.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324