Kjempeprestasjon av norsk grafisk ungdom!

Gull i grafisk design – bronse i trykk!
Dette ble resultatet da det aller første yrkes-EM for utøvere under 25 år ble arrangert i september. Vi skulle gjerne omtalt begivenheten tidligere men har ventet på det beste bildet, som dere ser selv!

Mari Rem Groeng, 22 år, som til daglig jobber i 07 Oslo, tok en overlegen seier i grafisk design. Mari var på lag med Eirik Høyme Rogn, 23 år og webdesigner fra Kreativ Strek på Fagernes og Martin Blaalid, 19 år, trykkerlærling hos Rolf Ottesen Grafisk produksjon. Det var individuell bedømming og medalje i hvert av de tre fagene, men også en lagmedalje. Her tok det norske laget også bronse!

Oppgavene var å lage forskjellige profilartikler for en berømt DJ. Det var avsluttede oppgaver for hver dag, og allerede første dag ledet Mari. Hun økte forspranget ytterligere dag to – faktisk så mye at ingen ville ha sjanse til å ta henne igjen på dag tre. Dette visste ikke Mari, som underveis  bare fikk tilbakemelding om at hun jobbet veldig bra, noe som økte selvtilliten.

Martin var landslagets yngste deltaker og er lærling i trykkerfaget. Aldersgrensen i konkurransen var 25 år, og det er derfor en stor prestasjon å ta bronse som 19-åring. Trykk er en utfordrende konkurransegren. Det jobbes skift med bare to tilgjengelige trykkmaskiner, så å holde hodet kaldt og nervene under kontroll i ventetiden ble derfor en egen prøvelse.

Eirik steppet inn på kort varsel, da den deltakeren som opprinnelig var tatt ut ble forhindret. Eirik tok sølv i verdensmesterskapet (Worldskills) i Helsinki i 2005, da  i grafisk design som er hans område. Han visste på forhånd at det var ett område av oppgaven (database) han ikke ville kunne løse offline, og tiden ble for knapp til å lære det før avreise. Etter første dagen lå han helt i tet sammen med Sverige – den dagen ble nemlig design bedømt, og Eirik er rå på design! Tredje dagen var han best, men tapte altså en del poeng andre dagen. Likevel var innsatsen så god at lagbronsen ble hentet inn på hederlig vis.

– Formålet med konkurranser i yrkesfag er å markedsføre yrkesfaglige utdannelser på en spennende og positiv måte og å vise hvor kompetente disse unge menneskene er. Konkurranser er spennende og populært blant ungdom, og dermed en fin måte å eksponere fagene på, sier Anne Cappelen Grandt fra Opplæringssenteret.

– Om man ikke kommer på pallen, har man likevel vunnet høyere faglig kompetanse, fått nye venner i andre land og økt interesse og lidenskap for faget sitt, legger hun til. Det er bare tillatt å stille én gang i Europamesterskap og én gang i verdensmesterskap.

Foto: Anne Cappelen Grandt

[list]eirik

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: