Oppfølger til K4

PUBLISERT: 3 oktober 2008
OPPDATERT: 3 oktober

Soft Care, utvikleren av K4 Publishing System, har utviklet en ny publiseringsplattform med det «kodenavnet» Xanthos. Andreas Schrader, administrerende direktør ved Soft Care, sier at de har utviklet en innovativ arbeidsflytmotor for Xanthos som blant annet gir forlagene helt nye publiseringsmetoder som ikke kan utføres med konvensjonelle publiseringssystemer. Selskapet vil vise frem Xanthos under sitt brukermøte i Hamburg 10. oktober. Den offisielle introduksjonen av plattformen vil skje under Ifra Expo i Amsterdam 27. oktober.

Den nye arbeidsflytmodellen kan tilpasses til ulike medier, og man kan kontrollere ulike typer innhold for ulike publiseringskanaler som nett, mobile medier, trykk og IP-tv. Teknologien bak plattformen bygger på åpen arkitektur og utvikleren karakteriserer den selv som ”state-of-the-art”-teknologi. Anvendelsen av Web Services skal bidra til å skape en skalerbar og fleksibel arkitektur som er uavhengig av plattform og programmeringsspråk. Dette skal bidra til at Xanthos skal være enkel å implementere i komplekse systemer som sideplanleggings- og annonsesystemer.
Systemet kan også utvides ved hjelp av tilleggsmoduler fra ulike produsenter.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324