Ny typografiportal på Internett

Det er typograf, foreleser og fagbokforfatter Øyvin Rannem som star bak den nye portalen som du finner på www.typografi.no.
– Portalen inneholder en artikkelbase med fokus på begreper, temaer og problemstillinger innenfor skrift og skriftdesign, samt presentasjon av teoretikere og praktikere innenfor typografi og grafisk design.

[list]rannem

Artikkelbasen er organisert som et oppslagsverk med en tematisk og en alfabetisk inngang. Jeg har forsøkt å gi en definisjonslignende beskrivelse av alle oppslagsord. Artiklene er utstyrt med lenker til andre relevante temaer i basen, forteller Øyvin Rannem til AGI.

Portalen inneholder også en systematisk skriftgruppeoversikt, en litteraturoversikt, en tematisk inndelt samling med lenker og et diskusjonsforum. Litteraturen omfatter bøker og annen litteratur Rannem har oversikt over, og ikke nødvendigvis det som er brukt som kilder i denne portalen.

– Jeg vil også løpende prøve å legge ut aktuelle begivenheter under Aktuelt, sier Rannem, som også gir uttrykk for at tips og innspill er velkomne.
– Basen blir selvfølgelig aldri «ferdig». Mange vil se huller og savne ting. Jeg føler likevel at det er stoff nok til at det fortjener å bli publisert, og jeg arbeider videre med å fylle på stoff. Jeg håper at jeg kan få tips fra brukere og hjelp av skrivelystne rundt omkring, avslutter Øyvin Rannem som ønsker alle velkommen til å bruke portalen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: