Ny typografiportal på Internett

PUBLISERT: 6 oktober 2008
OPPDATERT: 21 mars

Det er typograf, foreleser og fagbokforfatter Øyvin Rannem som star bak den nye portalen som du finner på www.typografi.no.
– Portalen inneholder en artikkelbase med fokus på begreper, temaer og problemstillinger innenfor skrift og skriftdesign, samt presentasjon av teoretikere og praktikere innenfor typografi og grafisk design.

[list]rannem

Artikkelbasen er organisert som et oppslagsverk med en tematisk og en alfabetisk inngang. Jeg har forsøkt å gi en definisjonslignende beskrivelse av alle oppslagsord. Artiklene er utstyrt med lenker til andre relevante temaer i basen, forteller Øyvin Rannem til AGI.

Portalen inneholder også en systematisk skriftgruppeoversikt, en litteraturoversikt, en tematisk inndelt samling med lenker og et diskusjonsforum. Litteraturen omfatter bøker og annen litteratur Rannem har oversikt over, og ikke nødvendigvis det som er brukt som kilder i denne portalen.

– Jeg vil også løpende prøve å legge ut aktuelle begivenheter under Aktuelt, sier Rannem, som også gir uttrykk for at tips og innspill er velkomne.
– Basen blir selvfølgelig aldri «ferdig». Mange vil se huller og savne ting. Jeg føler likevel at det er stoff nok til at det fortjener å bli publisert, og jeg arbeider videre med å fylle på stoff. Jeg håper at jeg kan få tips fra brukere og hjelp av skrivelystne rundt omkring, avslutter Øyvin Rannem som ønsker alle velkommen til å bruke portalen.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag