Ny typografiportal på Internett

Det er typograf, foreleser og fagbokforfatter Øyvin Rannem som star bak den nye portalen som du finner på www.typografi.no.
– Portalen inneholder en artikkelbase med fokus på begreper, temaer og problemstillinger innenfor skrift og skriftdesign, samt presentasjon av teoretikere og praktikere innenfor typografi og grafisk design.

[list]rannem

Artikkelbasen er organisert som et oppslagsverk med en tematisk og en alfabetisk inngang. Jeg har forsøkt å gi en definisjonslignende beskrivelse av alle oppslagsord. Artiklene er utstyrt med lenker til andre relevante temaer i basen, forteller Øyvin Rannem til AGI.

Portalen inneholder også en systematisk skriftgruppeoversikt, en litteraturoversikt, en tematisk inndelt samling med lenker og et diskusjonsforum. Litteraturen omfatter bøker og annen litteratur Rannem har oversikt over, og ikke nødvendigvis det som er brukt som kilder i denne portalen.

– Jeg vil også løpende prøve å legge ut aktuelle begivenheter under Aktuelt, sier Rannem, som også gir uttrykk for at tips og innspill er velkomne.
– Basen blir selvfølgelig aldri «ferdig». Mange vil se huller og savne ting. Jeg føler likevel at det er stoff nok til at det fortjener å bli publisert, og jeg arbeider videre med å fylle på stoff. Jeg håper at jeg kan få tips fra brukere og hjelp av skrivelystne rundt omkring, avslutter Øyvin Rannem som ønsker alle velkommen til å bruke portalen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: