Rull til rull

Mimaki har lansert en ny uv-skriver på 60 tommer som skriver ”rull-til-rull”. UJV-160 benytter uv-led-teknologi for å unngå å generere varme, og et uv-blekk som er utviklet sammen med 3M. I og med at den er basert på led istedenfor konvensjonelle lamper, kan man skrive ut på varmefølsomme materialer som PVC og film. Sammen med blekket fra 3M, som kan strekkes ut 200 prosent, kan man gjøre utskrift på folie som kan legges på kjøretøyer og annet.
Foruten å redusere flyktige organiske emner, bidrar led-teknologien til energibesparelser. Til forskjell fra konvensjonelle lamper i uv-skrivere, skaper ikke led-teknologien skadelig ozon, og den tørker umiddelbart etter bestråling. Derfor kan materialene etterbehandles direkte etter utskrift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: