Rull til rull

Mimaki har lansert en ny uv-skriver på 60 tommer som skriver ”rull-til-rull”. UJV-160 benytter uv-led-teknologi for å unngå å generere varme, og et uv-blekk som er utviklet sammen med 3M. I og med at den er basert på led istedenfor konvensjonelle lamper, kan man skrive ut på varmefølsomme materialer som PVC og film. Sammen med blekket fra 3M, som kan strekkes ut 200 prosent, kan man gjøre utskrift på folie som kan legges på kjøretøyer og annet.
Foruten å redusere flyktige organiske emner, bidrar led-teknologien til energibesparelser. Til forskjell fra konvensjonelle lamper i uv-skrivere, skaper ikke led-teknologien skadelig ozon, og den tørker umiddelbart etter bestråling. Derfor kan materialene etterbehandles direkte etter utskrift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: