Selvsikkert fra X-Rite, tross tap

PUBLISERT: 10 oktober 2008
OPPDATERT: 10 oktober

X-Rite tapte i andre kvartal 21 millioner dollar, men hevder at dette først og fremst er en indikasjon på dårligere tider. Selskapet skylder 399 millioner dollar etter oppkjøp av de tidligere konkurrentene Amazys og Pantone. Til tross for tredje kvartal på rad med tap, viser X-Rite forbedring i økonomien med 31 prosent økning i EBITDA, til 17,2 millioner sammenlignet med kvartalet før.
Administrerende direktør Thomas Vacchiano Jr i X-Rite tror det kommer nye muligheter i markedet gjennom en grunnleggende forandring.
– Kombinasjonen av X-Rites’, Amazys’ og Pantones unike posisjoner fører til at nye X-Rite kan ta del i markedsendringene og flytte fargeteknologi og løsninger forbi de tradisjonelle applikasjonene, til alle steder der farger spiller en rolle. Vi tror aksjeeierne vil tjene på at vi er fremst i denne endringsprosessen, uttaler han.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag