Fotoskriver for profesjonelle

PUBLISERT: 13 oktober 2008
OPPDATERT: 13 oktober

Epson har utviklet en ny skriver for profesjonelle fotografer. Stylus Photo Pro R2880, som etterfølger Stylus Photo R2400, er utstyrt med det nye blekket Ultra Chrome K3 med Vivid Magenta-pigment. Blekket er utviklet med LUTi-teknologi som er utstyrt med algoritmer Epson hevder skal være i stand til å kalkulere den beste fargegjengivelsen. Det nye blekket benytter åtte fargepatroner, til forskjell fra andre systemer som ofte benytter ti til tolv patroner. Epson hevder at de på denne måten reduserer utskriftskostnadene uten at det går ut over kvaliteten.
Skriveren er utstyrt med en driver som sikrer bedre kontroll over utskrifter, sort/hvitt og mellom lyse og mørke partier i bildene. Man kan skrive ut kantfritt på medier opp til A3+. Stylus Photo Pro R2880 har en tilknytning på framsiden for usb Pict Bridge, samt mulighet for å skrive direkte på cd- og dvd-plater. Norsk distributør for Epsons skrivere er Network Innovation.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag