Reflex satser på sikkerhet

Etter en beslutning i juni om å ikke selge Reflex, har M-real Zanders besluttet at dette anlegget skal benyttes til andre formål. Ved siden av produksjonen av premiumpapir, karbonpapir og digitaltrykkpapir, planlegger de å ta i bruk sin ekspertise innenfor sikkerhetspapir. Gjennom lang erfaring med produksjon av sikkerhetspapir for produksjon av blant annet pass og frimerker, kommer teknologi- og utviklingsenheten til å oppta produksjonen på dette området.
Anlegget vil tilby alt fra klassiske vannmerker til optiske og soniske kjennetegn. Det skal også være mulig å kombinere disse teknologiene for å oppnå enda høyere sikkerhetseffekter. Reflex opplyser at de vil tilby andre typer designelementer som metalliske folier og ulike pigmenttyper. Et forskningsinstitutt har fått oppgaven med å oppdatere den eksisterende serien av premiumpapir.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: