Tøffere tider for leverandørene, tror bransjeveteran Erik Hansen

manroland1_web.jpg

Erik Hansen i manroland Norge har vært i bransjen i 40 år. Han tror det blir tøffe tider for leverandørene fremover, men mener at hans egen organisasjon er forberedt på dette.

– Vi ser for oss svakere investeringstakt og også en del konsolidering i bransjen de nærmeste årene. Derfor forventer vi lavere nysalg av maskiner, og har en organisasjon som er forberedt på dette, sier 58-åringen. Etter 40 år i bransjen har han ingen planer om å trekke seg tilbake. – Jeg ser at vi har lagt et godt grunnlag for å være med i teten også de neste årene. Motivasjonen og lysten til å være med videre er på plass, også om vi går inn i en lavkonjunktur. Det er i motbakke man høster de viktigste erfaringene, sier Hansen, som begynte som mekaniker i Grafisk Kompani som 18-åring.

Grafisk Kompani leverte dengang utstyr for bokbinderier og ferdiggjøringsbedrifter, og Erik tok fagbrev som mekaniker. Hans første kontakt med bransjen var dermed som servicemann, og det har ført til at service har vært en viktig del av hans filosofi gjennom alle år.

– Jeg erfarte tidlig hvor viktig det var at maskinene fungerte som de skulle, og at tekniske problemer hos kundene ble løst raskt. Derfor har jeg trivdes godt i en organisasjon der det alltid har vært kort avstand mellom salg og service, og vi har hatt som målsetting at kundene opplever oss som dyktigst på service. Denne filosofien er delt av alle her, og det er fremdeles flere som har vært med fra tiden med Grafisk Kompani. Det beste beviset for at serviceapparatet fungerer, er når eksisterende kunder kommer tilbake til oss neste gang de skal investere i nytt utstyr, sier Erik Hansen. Gjennom hans tid i Grafisk Kompani og senere manroland Norge, har agenturer som MBO og Ryobi vært med det meste av tiden. Da manroland (dengang het det Man Roland) kjøpte selskapet i 1999, ble KBA-agenturet skiftet ut med de nye eiernes varemerke. Erik hadde da allerede arbeidet tolv år med service, ni år med salg og ti år som daglig leder. I en periode frem til de nye eierne overtok, var han også medeier i selskapet.

Bildet: Erik Hansen (i midten) har vært med siden 1968, her flankert av Klaus-Dieter Danhamer (t.h.) og Dr. Ingo Koch fra manrolands hovedkontor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: