Dårligere tider for trykkpresseprodusentene

De positive tonene fra Drupa er skiftet ut med negative for flere av trykkpresseprodusentene. Både Heidelberg og KBA varsler om at ordrer de trodde var på plass etter Drupa, likevel ikke blir realiteter i ordrebøkene.
Drupa endte med en positiv stemning fra utstillerne. Men den pågående finanskrisen og forventninger om en kommende lavkonjunktur, har ført til at bankene ikke er like villig til å låne ut penger. Både Heidelberg og KBA forteller i sine pressemeldinger at kunder er tvunget til å annullere eller endre planlagte investeringer i nye trykkpresser.
KBA beregner at salget for 2008 blir 1,5 milliarder euro istedenfor 1,6, og at årsresultatet ender i røde tall. Årsakene til dette er at markedet for arkpresser er gått kraftig ned samtidig som kostnader i form av varelagernedskrivning også bidrar negativt. Positivt er det likevel at rotasjonspresser og spesialpresser overgår sine mål, men dette er ikke tilstrekkelig til å veie opp for tapene i arksektoren.
Også Heidelberg sliter og må vise røde tall for tredje kvartal. Salget forventes å ende mellom 800 og 820 millioner euro, og dette er ti prosent lavere enn tilsvarende kvartal i fjor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: