Dårligere tider for trykkpresseprodusentene

De positive tonene fra Drupa er skiftet ut med negative for flere av trykkpresseprodusentene. Både Heidelberg og KBA varsler om at ordrer de trodde var på plass etter Drupa, likevel ikke blir realiteter i ordrebøkene.
Drupa endte med en positiv stemning fra utstillerne. Men den pågående finanskrisen og forventninger om en kommende lavkonjunktur, har ført til at bankene ikke er like villig til å låne ut penger. Både Heidelberg og KBA forteller i sine pressemeldinger at kunder er tvunget til å annullere eller endre planlagte investeringer i nye trykkpresser.
KBA beregner at salget for 2008 blir 1,5 milliarder euro istedenfor 1,6, og at årsresultatet ender i røde tall. Årsakene til dette er at markedet for arkpresser er gått kraftig ned samtidig som kostnader i form av varelagernedskrivning også bidrar negativt. Positivt er det likevel at rotasjonspresser og spesialpresser overgår sine mål, men dette er ikke tilstrekkelig til å veie opp for tapene i arksektoren.
Også Heidelberg sliter og må vise røde tall for tredje kvartal. Salget forventes å ende mellom 800 og 820 millioner euro, og dette er ti prosent lavere enn tilsvarende kvartal i fjor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: