Dårligere tider for trykkpresseprodusentene

PUBLISERT: 5 november 2008
OPPDATERT: 21 mars

De positive tonene fra Drupa er skiftet ut med negative for flere av trykkpresseprodusentene. Både Heidelberg og KBA varsler om at ordrer de trodde var på plass etter Drupa, likevel ikke blir realiteter i ordrebøkene.
Drupa endte med en positiv stemning fra utstillerne. Men den pågående finanskrisen og forventninger om en kommende lavkonjunktur, har ført til at bankene ikke er like villig til å låne ut penger. Både Heidelberg og KBA forteller i sine pressemeldinger at kunder er tvunget til å annullere eller endre planlagte investeringer i nye trykkpresser.
KBA beregner at salget for 2008 blir 1,5 milliarder euro istedenfor 1,6, og at årsresultatet ender i røde tall. Årsakene til dette er at markedet for arkpresser er gått kraftig ned samtidig som kostnader i form av varelagernedskrivning også bidrar negativt. Positivt er det likevel at rotasjonspresser og spesialpresser overgår sine mål, men dette er ikke tilstrekkelig til å veie opp for tapene i arksektoren.
Også Heidelberg sliter og må vise røde tall for tredje kvartal. Salget forventes å ende mellom 800 og 820 millioner euro, og dette er ti prosent lavere enn tilsvarende kvartal i fjor.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi