Oppfølgere til K4

PUBLISERT: 6 november 2008
OPPDATERT: 6 november

Soft Care, selskapet bak K4 Publishing System, lanserer nå en ny publiseringsplattform med «kodenavnet» Xanthos. Selskapets administrerende direktør, Andreas Schrader, sier at de har utviklet en innovativ arbeidsflytmotor for Xanthos. Den kan blant annet gi forlagene helt nye publiseringsmetoder som ikke finnes i konvensjonelle publiseringssystemer.
Den nye arbeidsflytmodellen kan tilpasses ulike medier og ulike innholdstyper, for publiseringskanaler som Internett, mobile medier, trykk eller IP-TV. Den bakenforliggende teknologien bygger på en åpen arkitektur og beskrives av utviklingsselskapet som ledende. Bruken av Web Services skal bidra til å lage en skalerbar og fleksibel arkitektur som er uavhengig av plattform og programmeringsspråk. Den skal videre bidra til at Xanthos enkelt kan implementeres i komplekse systemer som sideplanleggings- og annonsesystemer.
Systemet kan også utvides ved hjelp av tilleggsmoduler fra ulike produsenter. Den offisielle introduksjonen av plattformen var på Ifra Expo i Amsterdam 27. oktober.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324