Millionoverskudd for «nye» Arctic Paper

Arctic Papers salg økte til 2 686 mill SEK i årets første ni måneder. Konsernresultatet økte med 60 prosent og gikk opp til 137 mill SEK. Fortjenesten etter skatt ble 120 mill SEK og var 27 prosent høyere enn ved samme periode i 2007.

[list]leifarne
– Å kunne øke fortjenesten i tøffe tider er naturligvis gledelig. I dag er vi en av Europas ledende produsenter av bok- og finpapir med en tydelig strategi og langsiktig finansiering. Dermed har vi de forutsetninger som kreves for å fortsette å utvikle selskapet, sier Olle Grundberg, styreleder i Arctic Paper S.A., et nyetablert selskap som nå forbereder seg til introduksjon på Warzawabørsen.
Alle virksomheter i Arctic Paper AB, fabrikken i Munkedal, Kostrzyn og Mochenwangen samt salgskontorene, flyttes nå over til et nytt selskap, Arctic Paper S.A. Selskapet er registrert i Polen og konserndirektør blir Michał Jarczyński, som har vært ansvarlig for fabrikken i Kostrzyn siden 2003. Konsernets nye hovedkontor blir i Kostrzyn. Sentrale funksjoner som salg og markedsføring blir igjen i Göteborg. Det finansielle resultatet for de første tre kvartalene i 2008 gjelder virksomheten i det nye selskapet og inkluderer ikke fabrikken i Håfreström som er under avvikling. Overtagelsen av Mochenwangen Papier GmbH ble sluttført i november 2008 og fabrikkens resultat inngår ennå ikke i kvartalsresultatene.
Arctic Papers salg av ubestrøket finpapir økte i årets første ni måneder til 310 000 tonn, en økning på ni prosent sammenlignet med samme periode i 2007.
– Vi er stort sett fornøyd med salget i 2008. Til tross for tøffe økonomiske tider er vi fortsatt forsiktige optimister forut for 2009. Vi har et sterkt produkttilbud og bedre kundeservice. Med en stabilisering av de variable produksjonskostnadene framover, synes jeg vi har all grunn til å se positivt på framtiden, sier Leif-Arne Karlsen, administrerende direktør i Arctic Paper Norge AS.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: