M-real spår ytterligere prisøkning

Russland har besluttet å utsette den planlagte økningen i eksporttollsatsene for trevirke med ni måneder. I en pressemelding sier likevel M-real at ytterligere prisøkninger av papp og papir er nødvendig. M-reals russiske trevirkeimport har, i likhet med andre selskaper innenfor papir og papirmasse, falt kraftig siden tollsatsene økte. Nedgangen vil fortsette som en følge av vedtatte produksjonsrestriksjoner og nedleggelser.
– De prisøkningene som hittil er gjennomført, er skritt i riktig retning, sier Mikko Helander, administrerende direktør i M-real. – Det er imidlertid ikke tilstrekkelig til å oppnå en tilfredsstillende lønnsomhet. Ytterligere økninger vil derfor bli annonsert og gjennomført, sier han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: