Bladet Sunnhordland satser på bedre fargetrykk

Bladet Sunnhordland investerte nylig i programvaren Alwan CMYK Optimizer. Daglig leder Reidar Hystad forteller at de ønsker å optimalisere trykkresultatet både for egen avis og for andre kunder. I tillegg til kvalitetsforbedringer forventer de redusert fargebruk.

Ifølge leverandøren Stein Raaness AS er Alwan CMYK Optimizer det eneste produktet på markedet som dynamisk håndterer hver enkelt grafikkfil individuelt. Det betyr at programvaren tar for seg ett bilde eller ett flatraster om gangen, og vurderer innholdet opp mot trykkeriets trykkprofil. I denne prosessen sjekkes områder som fargerom, ICC-profil, dynamisk kontrast, skarphet og fargemetning. Ut fra resultatet lager programmet en ny ICC-profil som gir optimalt resultat på trykk. Repro er da bygd opp akromatisk, og i henhold til den maksimale fargemengden som er ønskelig for det valgte papiret.

Publisert av: 

Del artikkelen

4 kommentare til “Bladet Sunnhordland satser på bedre fargetrykk”
 1. Ståle Bjerke sier:

  Er det dette man kaller ukritisk journalistikk.
  Alwan er ikke alene om denne teknikken, om det blir bedre strides de lærde om.
  vh
  Ståle Bjerke

 2. Ståle Bjerke sier:

  Er det dette man kaller ukritisk journalistikk.
  Alwan er ikke alene om denne teknikken, om det blir bedre strides de lærde om.
  vh
  Ståle Bjerke

 3. Marit Gullien sier:

  Våre lesere forstår (det står jo dessuten i teksten) at slike påstander ikke kommer fra AGI, men at de stammer fra leverandøren, Stein Raaness as.
  red.

 4. Marit Gullien sier:

  Våre lesere forstår (det står jo dessuten i teksten) at slike påstander ikke kommer fra AGI, men at de stammer fra leverandøren, Stein Raaness as.
  red.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: