Bladet Sunnhordland satser på bedre fargetrykk

Bladet Sunnhordland investerte nylig i programvaren Alwan CMYK Optimizer. Daglig leder Reidar Hystad forteller at de ønsker å optimalisere trykkresultatet både for egen avis og for andre kunder. I tillegg til kvalitetsforbedringer forventer de redusert fargebruk.

Ifølge leverandøren Stein Raaness AS er Alwan CMYK Optimizer det eneste produktet på markedet som dynamisk håndterer hver enkelt grafikkfil individuelt. Det betyr at programvaren tar for seg ett bilde eller ett flatraster om gangen, og vurderer innholdet opp mot trykkeriets trykkprofil. I denne prosessen sjekkes områder som fargerom, ICC-profil, dynamisk kontrast, skarphet og fargemetning. Ut fra resultatet lager programmet en ny ICC-profil som gir optimalt resultat på trykk. Repro er da bygd opp akromatisk, og i henhold til den maksimale fargemengden som er ønskelig for det valgte papiret.

Publisert av: 

Del artikkelen

4 kommentare til “Bladet Sunnhordland satser på bedre fargetrykk”
 1. Ståle Bjerke sier:

  Er det dette man kaller ukritisk journalistikk.
  Alwan er ikke alene om denne teknikken, om det blir bedre strides de lærde om.
  vh
  Ståle Bjerke

 2. Ståle Bjerke sier:

  Er det dette man kaller ukritisk journalistikk.
  Alwan er ikke alene om denne teknikken, om det blir bedre strides de lærde om.
  vh
  Ståle Bjerke

 3. Marit Gullien sier:

  Våre lesere forstår (det står jo dessuten i teksten) at slike påstander ikke kommer fra AGI, men at de stammer fra leverandøren, Stein Raaness as.
  red.

 4. Marit Gullien sier:

  Våre lesere forstår (det står jo dessuten i teksten) at slike påstander ikke kommer fra AGI, men at de stammer fra leverandøren, Stein Raaness as.
  red.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: