Også Sappi øker prisene

Europas største produsent av bestrøket finpapir, Sappi, kommer til å heve prisene for bestrøket finpapir og journalpapir med 8-10 prosent fra årsskiftet. Ifølge selskapet har papirindustrien de siste årene hatt betydelige kostnadsøkninger, som er motvirket gjennom høyere effektivitet og andre besparelser.
– Til tross for våre handlinger, er lønnsomheten ikke på et tilfredsstillende nivå, sier Marco Eikelenboom hos Sappi Europe. – Prisene er redusert mens råvarekostnadene har steget, og i 2009 ser vi ingen endring i dette bildet, legger han til.
Sappi har kjøpt opp fire anlegg fra M-real, og har en produksjonskapasitet på 4,5 millioner tonn bestrøket finpapir. I tillegg selger de bestrøket papir fra M-reals svenske Husum og finske Äänekoskibruk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *