Hvitt trykk fra Océ Arizona 350 XT

Océ presenterte nylig sin nyeste planskriver, Arizona 350 XT. Foruten utvidede formatmuligheter kan den også skrive ut med hvit farge. Den Canada-produserte Arizona 350 XT ble nylig vist ved fabrikken i Venlo. Skriverens største materialformat er 2,5 x 3,05 m x 48 mm, og den skriver utfallende. Den skriver med CMYK + hvit farge, noe Océ hevder er tilstrekkelig for å oppnå tilnærmet fotografisk kvalitet. Høy utskriftskvalitet skal komme som et resultat av Océas såkalte Variadot-teknologi, der dråpestørrelsen kan varieres fra 6 til 42 pikoliter. Maksimal utskriftshastighet er 22,4 meter i timen. Som tilvalg finnes utstyr for utskrift fra rull.
En interessant funksjon under produksjon av tosidig lesbare skilt på klart materiale, er at de tre lagene speilvendt-hvitt-rettvendt produseres i samme prosess.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: