Trykksakleverandøren kjøper ny presse

Manroland Norge melder at Trykksakleverandøren på Lørenskog har bestilt ny Ryobi-presse. De har allerede produsert 35 millioner trykk med sin tre år gamle Ryobi-maskin. Ønsket om å produsere firefargejobber med lakkerte omslag i eget hus, og samtidig redusere leveringstidene, var utslagsgivende for at selskapet ønsket å investere i en ny A3-presse.

– Vi produserer det meste, og generelt kan man si at opplagene blir mindre og leveringskravene tøffere. Uten moderne produksjonsutstyr er det umulig å henge med, og vi tror kombinasjonen av en Xerox 700 digitaltrykkmaskin og en ny Ryobi med 4 farger pluss lakkverk vil styrke konkurranseevnen vår, sier Reidar Bye. Han forteller at gode erfaringer med driftssikkerhet, kvalitet og service var utslagsgivende for at selskapet igjen valgte Ryobi. Trykksakleverandøren har seks medarbeidere og omsatte i fjor for 9,4 millioner kroner.

Bedriftens nye Ryobi 524GX, kommer på plass i mai/juni i år, kort tid etter at de flytter inn i nye lokaler på Fjellhamar/Lørenskog. I tillegg til fire trykkverk har den nye arkmaskinen et femte trykkverk for vannbasert lakk, samt en rekke funksjoner for å redusere omstillingstiden og effektivisere produksjonen. Trykksakleverandøren opplever større etterspørsel etter lakkerte trykksaker, og ser frem til å kunne produsere dette i eget hus. – Lakk benyttes både på omslag og til for eksempel visittkort. Leveringstid er ofte kritisk, så vi ønsker å kunne produsere dette i eget hus, og ha kontroll over hele prosessen fra førtrykk til ferdiggjøring. Med en ny digitaltrykkmaskin i tillegg vil vi kunne produsere alt av små og mellomstore opplag i eget hus, sier han.

Leverandøren Manroland Norge AS ser at mange har suksess med kombinasjonen av Ryobi og digitaltrykk. – Med en mellomstor digitaltrykkmaskin i tillegg til en Ryobi-presse kan man standardisere papirformat og arbeidsflyt, og håndtere alle opplag fra 1 til 10.000. Derfor har mange suksess med dette, sier Svein Olsen hos Manroland Norge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *