Ergonomisk dataskjerm fra Samsung

PUBLISERT: 9 februar 2009
OPPDATERT: 9 februar

Samsung lanserte nylig en ny ergonomisk tilpasset dataskjerm. SyncMaster 2243FW er hev- og senkbar, og kan også vris og skråstilles for å skape en god arbeidsstilling.
Samsung anbefaler at dataskjermen plasseres foran brukeren i en leseavstand på cirka 50-70 centimeter. En for høyt plassert skjerm blir anstrengende for øyne, nakke og skuldre. Skjermens øvre del bør ifølge produsenten være i høyde med øynene eller litt under.
– Ifølge Arbeidsmiljøloven skal dataskjermer tilpasses brukerens behov, sier John Bünsow Lindén hos Samsung. – Den som sitter mange timer hver dag foran en dårlig tilpasset dataskjerm, risikerer belastningsskader. Samsung opplyser at de har innledet et samarbeid med 10 ergonomer som vil teste SyncMaster 2243FW.
– Vi vil ha en dialog med ergonomene og la oss inspirere av deres kunnskaper og meninger, sier John Bünsow Lindén.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1