Åpent hus med digital fokus

luthgruppen1_webArbeidsflyt fra ordre til ferdig digitaltrykk. Det var gjennomgangsmelodien under Luth Gruppens åpne hus. De rundt 40 bransjefolkene som la veien om Luth Gruppens åpne hus i går og i dag fikk oppleve hele prosessen fra kalkyle i Prinance til ferdig trykksak. Med en Kodak Nexpress på showrommet, inkludert muligheter for glansing og digital spotlakkering, fikk kundene følge virkelige jobber gjennom produksjonen. I forkant av produksjonsmaskinen lå fokus på Heidelbergs programvare for kalkyle, JDF-kommunikasjon og produksjonsstyring. – Det er i stor grad her besparelsene ligger, og mange bruker altfor mye tid på kalkulasjon, jobbplanlegging og tilbudsskriving, sa Jeppe Nielsen. I Prinance viste han hvordan jobben kan defineres, planlegges og endres, også når sidetallet eller formatet ikke umiddelbart går opp i papirformatet.

Fra Luth Gruppens side ble det fremhevet at denne programvaren like gjerne støtter annen maskinvare som Heidelbergs egen, og at det er store fordeler ved at samme JDF-programvare kommuniserer med alle maskiner, både førtrykk, trykk og ferdiggjøring. I dag benytter 5-6 norske kunder Heidelberg Prinance. Jeppe Nielsen fortalte at Luth Gruppen heretter vil stå for installasjon og oppfølging av denne programvaren selv, i motsetning til tidligere hvor det har blitt håndtert av en samarbeidspartner. Løsningen kan også tilpasses produksjonsbedriftens kunder gjennom webgrensesnitt, slik at kundene kan generere ordren selv og benytte maler etter web2print-filosofi. Bjerch Trykkeri benytter Prinance med webgrensesnittet mot sine kunder i dag.

Denne uka var det digitaltrykk som sto i høysetet under Luth Gruppens åpne hus. Om en drøy måned, 25. og 26. mars, gjentas mye av programmet, men da med CTP-system og Speedmaster med Anicolor-trykkverk som produksjonsløsninger. I følge Luth Gruppen sørger Anicolor-teknologien for å redusere makulaturmengden med opptil 90 prosent, samtidig som også omstillingstiden reduseres betydelig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *