Full fres på Furuset

spiralisering1_web

Oslo Limfres og Grafisk Spiralisering har i vinter investert kraftig for å henge med i pris- og leveringsgaloppen. Nye produksjonslinjer for limfres og spiralisering ble nylig presentert for kundene.

Oslo Limfres og Grafisk Spiralisering samarbeider nært, og deler lokaler på Furuset. Det siste halvåret har de stort sett flyttet på hver eneste maskin. Resultatet er to etasjer fulle med ferdiggjøringsutstyr hos de to bedriftene som samlet omsatte for 17 millioner kroner i fjor. Under gårsdagens kundearrangement kunne man finne en ny Renz spiraliseringsmaskin i kjelleretasjen, der all spiralisering nå foregår. I hovedetasjen er det ryddet plass til en Muller Martini Panter limfresemaskin.

Investeringsviljen er utvilsomt på plass, og daglig leder Kurt Rasmussen i Oslo Limfres legger ikke skjul på at de har kapasitet til flere kunder. – Hovedvekten av kundene er trykkerier i Oslo-området, men vi har også fått innpass hos flere store aktører i Stavanger og Bergen, forteller han til AGI. Målet er enda sterkere synlighet i bransjen fremover. Den nye spiraliseringslinjen øker kapasiteten fra 400 i timen til rundt 1500. Det betyr raskere levering og, ikke minst, lavere kostnader i produksjonen. Maskinen kan spiralisere formater opp til 50 x 70 cm.

Den nye limfresemaskinen kan benytte både PUR- og vanlig lim. PUR-lim har en høyere kostnad enn vanlig lim, men gir også ti ganger så god slitestyrke. Kurt Rasmussen mener derfor det er et betydelig marked. – Alle typer bøker som skal tåle hardhendt behandling er egnet, eksempelvis skolebøker og manualer, poengterer han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: