Full fres på Furuset

spiralisering1_web

Oslo Limfres og Grafisk Spiralisering har i vinter investert kraftig for å henge med i pris- og leveringsgaloppen. Nye produksjonslinjer for limfres og spiralisering ble nylig presentert for kundene.

Oslo Limfres og Grafisk Spiralisering samarbeider nært, og deler lokaler på Furuset. Det siste halvåret har de stort sett flyttet på hver eneste maskin. Resultatet er to etasjer fulle med ferdiggjøringsutstyr hos de to bedriftene som samlet omsatte for 17 millioner kroner i fjor. Under gårsdagens kundearrangement kunne man finne en ny Renz spiraliseringsmaskin i kjelleretasjen, der all spiralisering nå foregår. I hovedetasjen er det ryddet plass til en Muller Martini Panter limfresemaskin.

Investeringsviljen er utvilsomt på plass, og daglig leder Kurt Rasmussen i Oslo Limfres legger ikke skjul på at de har kapasitet til flere kunder. – Hovedvekten av kundene er trykkerier i Oslo-området, men vi har også fått innpass hos flere store aktører i Stavanger og Bergen, forteller han til AGI. Målet er enda sterkere synlighet i bransjen fremover. Den nye spiraliseringslinjen øker kapasiteten fra 400 i timen til rundt 1500. Det betyr raskere levering og, ikke minst, lavere kostnader i produksjonen. Maskinen kan spiralisere formater opp til 50 x 70 cm.

Den nye limfresemaskinen kan benytte både PUR- og vanlig lim. PUR-lim har en høyere kostnad enn vanlig lim, men gir også ti ganger så god slitestyrke. Kurt Rasmussen mener derfor det er et betydelig marked. – Alle typer bøker som skal tåle hardhendt behandling er egnet, eksempelvis skolebøker og manualer, poengterer han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: