Adobe med nye verktøy for teknisk dokumentasjon

PUBLISERT: 20 februar 2009
OPPDATERT: 20 februar

Nye versjoner av FrameMaker, RoboHelp og Captivate styrker selskapets posisjon innenfor håndtering av teknisk dokumentasjon.
Adobes nye programserie med navnet Technical Communication Suite 2 representerer en oppgradering av selskaper verktøy for å fremstille, bearbeide og publisere teknisk dokumentasjon og kursmateriell. Ifølge Adobe får tekniske informasjonsdesignere her en kraftig løsning for å produsere dokumentasjon, skole- og kursmateriell.
I denne programpakken inngår Adobe FrameMaker 9, Adobe RoboHelp 8, Adobe Captivate 4. I tillegg medfølger Adobe Acrobat®9 Pro Extended og Adobe Presenter 7.
– Med Technical Communication Suite 2 imøtekommer Adobe tekniske informasjonsdesigneres behov for verktøy som gir høyere produktivitet og større integrasjon mellom FrameMaker, RoboHelp og Captivate. I dag har lesere av teknisk dokumentasjon høye forventninger til rikt bildemateriell, og med Photoshop CS4 får designerne nå muligheten for å integrere dette i sitt arbeid, uttaler Sanjeev Gadre, markedssjef for Print og Publishing hos Adobe.
Adobe Technical Communication Suite 2 har bred støtte for standarder innen teknisk informasjon, blant annet den XML-baserte DITA-standarden (Darwin Information Typing Architecture), som gjør det mulig å lage og publisere rikt innhold til flere kanaler som XML/HTML, print, PDF, WSF, WebHelp, Adobe FlashHelp, Microsoft HTML Help, OracleHelp, JavaHelp og Adobe AIR. FrameMaker 9 støtter blant annet hierarkiske bøker og bransjestandarden DITA 1.1 og gjør det enkelt å lage emnebasert innhold. Dessuten hevder Adobe at den gir unike muligheter for å forene ustrukturert, strukturert og DITA-basert innhold i en sammenhengende arbeidsflyt.
Hele programpakken vil koste drøyt 18.000 kroner, og er tilgjengelig nå.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676