M-real tydeliggjør planene for Hallein og Gohrsmühle

PUBLISERT: 24 februar 2009
OPPDATERT: 21 mars

M-real har inneledet forhandlinger med Halleinbruket i Østerrike for å avslutte papirproduksjonen i slutten av april. Ved Gohrsmühlebruket i Tyskland vil produksjonen av standard- og finpapir opphøre i april, mens produksjonen av spesialpapir, ubestrøket finpapir på rull samt folioark vil bli utvidet.
Det europeiske papirselskapet har de siste årene hatt overkapasitet og begge anleggene har produsert med tap over lengre tid. M-real har siden september 2007 undersøkt muligheten for å løse overproduksjonsproblemene ved Hallein og Gohrsmüle.
De siste månedene er M-real kontaktet av de lokale partene vedrørende Hallein. Forslagene har handlet om å fortsette produksjonen av bestrøket finpapir ved Hallein, for å senere endre produksjonen til spesialpapir, tynnkartong og emballasje. M-real mener at disse forslagene ikke har inneholdt levedyktige utviklingsmuligheter eller realistiske finansieringsplaner for selskapet.
Den samlede produksjonskapasitet av bestrøket finpapir ved Hallein og Gohrsmühle er omlag 0,6 millioner tonn årlig. Nedleggelsen av papirproduksjonen ved Hallein berører rundt 480 personer.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324