M-real tydeliggjør planene for Hallein og Gohrsmühle

M-real har inneledet forhandlinger med Halleinbruket i Østerrike for å avslutte papirproduksjonen i slutten av april. Ved Gohrsmühlebruket i Tyskland vil produksjonen av standard- og finpapir opphøre i april, mens produksjonen av spesialpapir, ubestrøket finpapir på rull samt folioark vil bli utvidet.
Det europeiske papirselskapet har de siste årene hatt overkapasitet og begge anleggene har produsert med tap over lengre tid. M-real har siden september 2007 undersøkt muligheten for å løse overproduksjonsproblemene ved Hallein og Gohrsmüle.
De siste månedene er M-real kontaktet av de lokale partene vedrørende Hallein. Forslagene har handlet om å fortsette produksjonen av bestrøket finpapir ved Hallein, for å senere endre produksjonen til spesialpapir, tynnkartong og emballasje. M-real mener at disse forslagene ikke har inneholdt levedyktige utviklingsmuligheter eller realistiske finansieringsplaner for selskapet.
Den samlede produksjonskapasitet av bestrøket finpapir ved Hallein og Gohrsmühle er omlag 0,6 millioner tonn årlig. Nedleggelsen av papirproduksjonen ved Hallein berører rundt 480 personer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: