M-real tydeliggjør planene for Hallein og Gohrsmühle

M-real har inneledet forhandlinger med Halleinbruket i Østerrike for å avslutte papirproduksjonen i slutten av april. Ved Gohrsmühlebruket i Tyskland vil produksjonen av standard- og finpapir opphøre i april, mens produksjonen av spesialpapir, ubestrøket finpapir på rull samt folioark vil bli utvidet.
Det europeiske papirselskapet har de siste årene hatt overkapasitet og begge anleggene har produsert med tap over lengre tid. M-real har siden september 2007 undersøkt muligheten for å løse overproduksjonsproblemene ved Hallein og Gohrsmüle.
De siste månedene er M-real kontaktet av de lokale partene vedrørende Hallein. Forslagene har handlet om å fortsette produksjonen av bestrøket finpapir ved Hallein, for å senere endre produksjonen til spesialpapir, tynnkartong og emballasje. M-real mener at disse forslagene ikke har inneholdt levedyktige utviklingsmuligheter eller realistiske finansieringsplaner for selskapet.
Den samlede produksjonskapasitet av bestrøket finpapir ved Hallein og Gohrsmühle er omlag 0,6 millioner tonn årlig. Nedleggelsen av papirproduksjonen ved Hallein berører rundt 480 personer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: