M-real tydeliggjør planene for Hallein og Gohrsmühle

M-real har inneledet forhandlinger med Halleinbruket i Østerrike for å avslutte papirproduksjonen i slutten av april. Ved Gohrsmühlebruket i Tyskland vil produksjonen av standard- og finpapir opphøre i april, mens produksjonen av spesialpapir, ubestrøket finpapir på rull samt folioark vil bli utvidet.
Det europeiske papirselskapet har de siste årene hatt overkapasitet og begge anleggene har produsert med tap over lengre tid. M-real har siden september 2007 undersøkt muligheten for å løse overproduksjonsproblemene ved Hallein og Gohrsmüle.
De siste månedene er M-real kontaktet av de lokale partene vedrørende Hallein. Forslagene har handlet om å fortsette produksjonen av bestrøket finpapir ved Hallein, for å senere endre produksjonen til spesialpapir, tynnkartong og emballasje. M-real mener at disse forslagene ikke har inneholdt levedyktige utviklingsmuligheter eller realistiske finansieringsplaner for selskapet.
Den samlede produksjonskapasitet av bestrøket finpapir ved Hallein og Gohrsmühle er omlag 0,6 millioner tonn årlig. Nedleggelsen av papirproduksjonen ved Hallein berører rundt 480 personer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: