Serigrafibølgen tatt for 2009!

Serigrafibølgen er tatt, også for 2009, og vinnerne er kåret. I år hadde Norske Spesialtrykkeres Forening valgt temaet «Norsk natur», for den store årlige serigrafikonkurransen. Også i år var utdanningsinstitusjoner (med kreative studielinjer) over hele landet invitert til å delta, og tre av dem responderte med å sende inn i alt 27 arbeider.
Kravet fra arrangørene er at det skal skapes løsninger som egner seg for å trykkes serigrafisk på hvit kartong i 50 x 70. Det kan benyttes 3 farger, (Pantone/PMS). Motivet skal «fremheve serigrafiens unike egenskaper og vise trykkmetodens spesielle muligheter», heter det i deltaker-betingelsene.
Motivet leveres som trykk-klar digital fil (vektorisert), og juryeringen baserer seg på tre kriterier; idé, form og fargekombinasjon, i tillegg til egnethet for serigrafisk produksjon.
Tirsdag 24. februar ble de innsendte arbeidene fra Høgskolen i Buskerud og Noroffinstituttet i både Oslo og Bergen juryert og valgt. Hver enkelt skole fikk sin lokale vinner, før juryen kåret 3., 2. Og 1. plass av alle innsendte bidrag. Som premie får lokale skolevinner sitt bidrag trykt i 20 eksemplarer i den NSF-bedriften som ligger geografisk nærmest skolen. Videre skal vinneren i etterkant informere sine medelever om prosedyren og trykkprosessen, om ikke bedriften er ser seg i stand til å motta hele klassen og demonstrere serigrafisk produksjon.
De tre toppgevinstene består av samme tilbud, men i tillegg mottar 1.- og 2.-plassvinnerne henholdsvis 4000 og 2000 kroner i pengepremier.
I juryen satt Bjørn Johannessen fra Seriprint i Tønsberg og designerne Trond Nordahl fra Studio M7 og Jørn Jøntveit fra Making Waves.
Juryens generelle kommentar: «Alle motivene egner seg godt for serigrafisk produksjon. Arbeidene viser at tre farger brukt riktig er mer enn nok, vi savner ikke flere farger, selv om noen med fordel kunne tatt i bruk de tre som var mulig».

Bildet viser formannen i Noserigrafibc3b8lgen-for-webrske Spesialtrykkeres Forening Egil Lindberg fra Serimaster as og ett av jurymedlemmene, Bjørn Johannessen fra Seriprint, foran noen av de innsendte arbeidene.

I neste utgave av AGI får du se både vinnerarbeider og navn!

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: