Infrarødt fra Sun

Sun Chemical har utviklet en ny generasjon av blekk for sikkerhetsformål. Årsaken skal være at UV-blekk har høy utbredelse blant forfalskere, og at dette problemet har vært belyst under flere sikkerhetskonferanser den siste tiden. Det vanlige UV-fluorescerende blekket som tradisjonelt har beskyttet mot forfalskning, har til en viss grad mistet sin betydning fordi utstyr og lys som avslører etiketten er allment tilgjengelig. Samtidig er enkelte pigmenter tilgjengelig på nettet, noe som forenkler forfalskernes hverdag.
I møte med disse kravene, har selskapet i stedet utviklet blekk ved hjelp av infrarød (IR)-teknologi. Sun Chemicals nye teknologi har fått navnet Sun Guard Apollo, og den skal benytte pigmenter fra en sikker leveransekilde. Teknologien er tilgjengelig som blekk og som transparent lakk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: